Javni poziv Sindikatu policije Hrvatske

JAVNI POZIV SINDIKATU POLICIJE
Poštovani!
Hrvatski policajci nisu tek obični zaposlenici države u održavanju reda i mira u državi. Puno vaših kolrega je dalo živote u obrani Republike Hrvatske. U stvari, vi ste prvi stali u obranu ustavnog poretka naše domovine.
Danas smo suočeni s činjenicom da se baš vas zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka za račun i u interesu privatnog kapitala. Vas se tjera da protivno odredbama Ustava Republike Hrvatske idete protiv naroda za čiju slobodu i ustavnopravnu jednakost su vaše kolege davale živote. Vas se tjera da gazite vlastitu čast i da zbog interesa pojedinaca štitite elementarno kršenje ustavnih prava naših građana. Vas se tjera da se osobno izlažete počinjenju kaznenog djela, zbog čega možete, svaki od vas pojedinačno, biti izvrgnuti privatnim tužbama naših građana. Naredba vaših nadređenih vas ne štiti od toga.
Ustav Republike Hrvatske kaže da policija smije ući u nečiji stan ili dom samo temeljem sudskog naloga. Od prvog dana ove godine temeljem odredaba Ovršnog zakona vas tjeraju da asistirate prilikom provale u tuđe domove, odnosno pri ulasku u nečiji dom i bez sudskog naloga. To je protivno Ustavu. Ovrhovoditelj ili javni bilježnik ne može preuzimati ulogu suda. Ustav je jasan. Ustav je iznad Ovršnog zakona.
Poštovani hrvatski policajci, pozivamo vas da pokažete svoju čast i visoki moral kakav ste pokazali u trenutcima osamostaljivanja Republike Hrvatske, kad ste bili jedina zaštita građanima Rpublike Hrvatske. Pozivamo vas da poput vaših španjolskih kolega, a odlukom vašegt sindikata, odbijete kršiti Ustav i asistirati prilikom provedbe nelegalnih povreda tuđeg doma.
Nadamo se da ćete još jednom pokazati zašto je hrvatska policija ponos hrvatskog naroda. Nadamo se da nećete pristati na kršenje Ustava i da nećete baciti mrlju na veličanstvenu ulogu vaših kolega u obrani ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske početkom devedesetih. Vjerujemo da ćete štiti Ustav.

udruga Blokirani

16.01.2015.

Related Posts

Leave a reply