INFORMACIJA, 01.06.2019.

Informacija o prestanku rada

 

U skladu s ciljevima Udruge Blokirani, a nakon 5 godina javnog zagovaranja i lobiranja u Hrvatskoj, izašli smo na Europarlamentarne izbore, 2019. godine, s obzirom na to da smatramo da bi se glas Blokiranih trebao ćuti u EU Parlamentu, iz kojeg bi se mogao promicati skladan i uravnotežen razvoj mreže pravnih i socijalnih sigurnosti u čitavoj Europskoj uniji ( Zajednici ), uklanjanjem svih prepreka za koje smatramo da u Hrvatskoj ugrožavaju ljudske i civilne slobode unutar Zajednice.

Prvenstveno je riječ o ovršnom, poreznom, inspekcijskom, izbornom te koruptivnom političkom aparatu koji gura Hrvatsku na dno Zajednice te odgovornost za neuspjeh prelijeva na teret najugroženijih, koje za svoje greške drakonski kažnjava.

Hrvatska je potpuno zarobljena država, u kojoj se građanin nema kome od javnih institucija (Ustavni sud, sudstvo, DORH, Sabor RH, Pravobranitelji…) obratiti za efektivnu pomoć u zaštiti svojih osnovnih, temeljnih sloboda. Ustavni sud, sudstvo, DORH, Sabor RH, DIP, Pravobranitelji u Hrvatskoj služe više kao trećerazredni upravni referenti bez autonomije djelovanja i bez građanske hrabrosti suprotstaviti se vladajućima, te glume Potemkinova sela no bez slobode konkretnog utjecanja ili moći efektivnog djelovanja.
Hrvatska je duboko zagazila u neuspjeh i gura prema bankrotu.

Udruga jest svjesna da se iz aspekta EU Parlamenta moglo efektivno utjecati na stanje u državi, zaobići zarobljen Sabor i blokiran Ustavni sud te utjecati na Vladu RH da u zakonodavnu praksu RH implementira europsku, pravnu stečevinu, presude Europskih sudova te na tim temeljima radi na dizanju ljudskih prava i zaštiti građanskih i civilnih sloboda.
No rezultati izbora ( mala izlaznost i blokiran medijski pristup) nisu polučili potreban rezultat.

Kod volontera Udruge nastupio je zamor “materijala”. Sukladno sa zaključkom i rezultatima izbora, Udruga otvara svojevrsni moratorij na djelovanje udruge dok se ne donese Odluka hoćemo li, i kako nastaviti s radom.

Nesumnjivo jest da bi Udruga morala nastaviti s radom, s obzirom na to da su problemi radi kojih smo se osnovali i dalje prisutni, te postoji velik interes za djelovanjem udruge no volonteri Udruge, nakon 5 godina nesebičnog djelovanja osjećaju da im je potrebno uzeti predah da bi zaključili što dalje.

UDRUGA je u postupku preustroja.
Do daljnjeg ne obavljamo usluge pravnog savjetovanja i podrške

Na takvu nas je odluku naveo loš rezultat Udruge na izborima za EU Parlament. A dobar rezultat onih koji nisu ništa napravili za Blokirane.

Prethodno smo 5 godina volonterski i u svom trošku radili 24h/24h, 5 godina, za boljitak svih građana ove države, osobito Blokiranih.
Između brojnih aktivnosti, odgovorili smo -točno, pažljivo i stručno- na preko
85 000 vaših pravnih upita.
Znali primiti i do 5o telefonskih poziva dnevno, svakog saslušali, mnoge pomogli.

Znamo da vam je i dalje potrebna naša pomoć . Znamo ali prethodno moramo preustrojiti naše djelovanje, odlučiti kako dalje i vidjeti tko je od starih volontera voljan nastaviti tešku borbu za spas naroda i Hrvatske.

U međuvremenu vas pozivamo da se za savjet obratite predstavnicima naroda u Saboru RH i Eurozastupnicima, naime to je njihova osnovna i jedina dužnost. Služiti narodu.

Sretno i do čitanja,

BLOKIRANI-DEBLOKIRAJMO HRVATSKU

Hvala na razumijevanju,
BLOKIRANI-DEBLOKIRAJMO HRVATSKU

Leave a reply