INFO- kolektivna tužba

Kako do kolektivne tužbe!

Poštovani članovi i članice Udruge Blokirani,
prije izvjesnog vremena obavijestili smo vas o namjeri osnivanja Konzaltinga/ Kolektivne tužbe za Blokirane; ponudili mogućnost da se priključite, članstvom i financijskom podrškom. Puno smo o tome pričali, mnogi ste se odazvali i došao je trenutak za drugi korak.

Što Konzalting dobrog donosi?
Posvećen je nadi. Pobjedi.
Nadi da možemo opet živjeti, ne naprosto preživljavati.
Cilj je plan izlaska iz beznađa života u Blokiranoj Hrvatskoj; jamči ponos sudjelovanja.
Mogu reći, bez pretjerivanja da znamo kako i što treba dalje. Znamo također, kako nećemo dalje.

Svima je nama jasno da pravni okvir s kojim RH djeluje u krizi prema stanovništvu i privredi, način kako se kažnjava osiromašene građane neodrživ po pitanju Konvencije kako se građane štiti u Uniji.

No to je sve lijepa riječ na papiru ako se pravno ne dokaže.
Trebaju nam stručnjaci, koji su na našoj strani.
Krenuti u pravnu pobjedu i pobijediti.


S obzirom na to da u Hrvatskoj nema, odvjetničkih ureda specijaliziranih za kolektivne tužbe/ arbitraže po pitanju povreda ljudskih i građanskih prava, poziv za suradnju smo usmjerili u inozemstvo.
Dobili zadovoljavajuće i zainteresirane ponude.

Znamo koliko bi to moglo koštati. Podijelit ćemo iznos ravnopravno.
Krećemo.

Usmjeriti se, zajedničkim snagama, na promjene zakona kojima su nas blokirali, i zarobili u dužničko ropstvo. Djelovati izvana, u tijelima Europske Unije, međunarodnoj arbitraži, kolektivnim tužbama, pritužbama prema Komisiji, lobirati prema parlamentarcima poznatim po zalaganju za zaštitu potrošača, ukazati i dokazati da članci određenih hrvatskih zakona nisu u suglasju s temeljnim europskim pravnim normama te natjerati vlastodršce na promjenu zakona.

Kontaktirali smo odvjetničke urede iz EU koji se bave zaštitom civilnih i ljudskih prava; dobili načelnu podršku interesa zastupati nas pred međunarodnim tijelima kroz kolektivne tužbe, pritužbe, prijave prema Komisiji.
Složili smo financijsku konstrukciju i krećemo u drugi korak našeg operativnog Plana.

Slijedom navedenog predlažemo sljedeće korake:

PRVO

 1. Uplatiti upisninu i članarinu za Udrugu Blokirani.
  Godišnji iznos iznosi 250 kn.
  Vrijeme: članarinu treba uplatiti do 15.12.2020.

  (PRODUZENO DO 25.12.)
  Podaci:
  Udruga Blokirani, Emova 16, Pula
  IBAN HR10 2340 0091 1106 9282 6 kod PBZ, Zagreb
  Model plaćanja:00
  Iznos: 250 kn

  Opis plaćanja:upisnina, članarina,2020
  Poziv na broj 2021-1

  DA
  Ako 60% vas, koji ste se dobrovoljno prijavili putem Pisma namjere, uplati članarinu krećemo u sljedeći korak; osnivanje Konzalting tvrtke za Blokirane. Vrijeme realizacije do ožujak, 2021.
  NE
  Ako se 60% vas ne odazove, ne nastavljamo s Projektom. Članarinu na zahtjev vraćamo, umanjenu za troškove i gasimo Udrugu.


  Bez dovoljno sredstava, nemoguće je pokrenuti tu, po živote, važnu aktivnost. Iza nas je 6 godina volontiranja i niz malih pobjeda, izdvojimo lobiranje za 6-mjesečni moratorij, zaštitu bozićnice …

  Ako do 15.12.2020. godine, 60% od ukupno prijavljenih uplati članarinu, slijedi :

  DRUGO
  2.a Konzalting tvrtka/udruga (osnivanje) djeluje u zemlji i inozemstvu; zastupa i štiti interese Blokiranih.
  3.Konzalting sklapa sa svakim članom pojedinačni Ugovor o zastupanju u modelu kolektivne tužbe, uz definiranje dodatnog iznosa potrebnog za kolektivne tužbe (2x 350 kn)
  4.Konzalting potpisuje Ugovor s izabranim Odvjetničkim uredom iz inozemstva o pravnom zastupanju i zaštiti Blokiranih pred tijelima EU; plaća se predujam.
  Svaki član ima pravo biti informiran o stanju i statusu predmeta. Članovi na Skupštini biraju svog predstavnika u Upravno tijelo Konzaltinga.
 2. Konzalting za Blokirane otvara ured u Hrvatskoj; svaki član ima pravo na promptno pravno savjetovanje i pomoć/zastupanje po svojim, pojedinačnim ovršnim predmetima, aktivnim u Hrvatskoj.

  Vrijeme: Konzalting/ kolektivne tužbe počinju s radom: ožujak, 2021.


  NAPOMENA: Ako se 60% od sveukupno pozvanih ne odazove ( PRVI DIO) i ne ispoštuje preuzetu obvezu do 15.12.2020. – drugi dio Plana neće zaživjeti; Otvoreni smo za mogućnost da se uplaćena članarina vrati uplatitelju umanjena za troškove, na zahtjev (email).


  U nadi da je svanulo pravo vrijeme da zajedno, i odgovorno savladamo sve prepreke, ljubazno pozdravljam.

  Miriam Kervatin
  Udruga Blokirani

  30.11.2020.

Leave a reply