Ilegalni kreditni poslovi i ništetnost ugovora; Postupak

Od 30. rujna, 2015., na snagu stupaju najnovije izmjene i nadopune Zakona o potrošačkom kreditiranju. Zakon pročitajte na stranicama zakon.hr

Ukoliko ste u blokadi, u postupku blokade i ovrhe jer su vas blokirali vjerovnici koji su u Hrvatskoj dijelili kredite ilegalno, znači da nisu poštovali proceduru i zakone potrebne za rad kreditnih institucija na teritoriju RH ( krediti sa bandera, lihvarske pozajmice, krediti iz austrijskih zadruga i sl.) sada vam je otvoren zakonski način da ovrhu zaustavite.
To sud neće obavljati automatizmom.
Morate vi uložiti zahtjev, posebnim prijedlogom tražiti odgodu ovrhe do pravomoćnog okončanja postupka po tužbi za utvrđenje ništetnosti.
Potreban vam je odvjetnik.
Jer… sud ima ( Ovršnim zakonom ) pravo da žalbu ili podnesak odbije bez obrazloženja ako ga ne znate napisati kako treba.

– Pošaljite na sud Tužbu za ništetnost

– Ukoliko ste već podnijeli tužbu za ništetnost ugovora o kreditu “podsjetite” Sud putem podneska.

Mi, kao udruga Blokirani smatramo da bi sud morao početi, i u ovršnom postpku,
raditi svoj posao temeljito ( kad se već plačaju sudske takse) pa bi sudac morao automatizmom uključivati proces zastare, obustave , obrađivati svaki predmet ovrhe temeljito u vidu rasprave gdje obe strane imaju dokazivati,a sudac presuditi i sl. ali to u Hrvatskoj još uvijek nije i zato morate ovo odraditi sami za sebe, svatko pojedinačno “podsjetiti” sud da je vaš proces ovrhe obuhvaćen ovom, najnovijom izmjenom zakona o kreditiranju te da treba prije riješiti -ustanoviti- da li je kredit ništetan,a potom obustaviti ili nastaviti s ovrhom.

Leave a reply