FINU i ovršnu mafiju nitko ne kontrolira; uzimaju s vašeg računa kada i koliko hoće

Primili smo na znanje ( mi iz udruge Blokirani) email pismo koje je ovršenica dostavila odvjetničkom uredu i FINI ,a koji su nad njezinom privatnim računima ( kao i računima 300 000 Hrvata) proveli ovrhu, blokirali sve i uzeli koliko im je odgovaralo sve po zakonima RH.
Diktatorstvo ovršne mafije

“Poštovani,

Jučer (19.03.2015.)sam zaprimila Vaš račun za naplaćenu naknadu za provedbu ovrhe. Temeljito sam ga proučavala i moram Vam priznati kako mi neke stavke na računu nisu nimalo jasne i prihvatljive.
Jasno je vidljivo da ste mi naplatiti uslugu 2639 16.2.1.1. Obavijest o ovrsi-prep+povrat, u iznosu 14,30 Kn, što pretpostavljam znači da ste mi poslali Obavijest o ovrsi, preporučeno i da sam Vam ja potpisala povratnicu!!! Nikakvu je obavijest nisam dobila niti potpisala. Da sam blokirana saznala sam u banci. Oni su me uputili na Finu i otvaranje zaštićenog računa. Radila sam preko 15 godina u računovodstvu u odjelu fakturiranja i dobro sam upoznata s tim da uz svaku fakturu priložim i dokaz na temelju čega smo fakturirali neku uslugu. Uz Vaš račun i pet fakturiranih stavaka ne stoji nikakav dokaz na temelju čega ste mi zaračunali i uzeli s računa 274,70 Kn, jedan dio u iznosu 98,39 Kn 18.02.2015, a drugi dio u iznosu 176,31 23.02.2015. Vjerojatno i za taj iznos postoji Ovrha (nemam dokaza o tome), jer ste mi to uzeli s računa bez moje suglasnosti. Po toj logici mogli ste mi fakturirati i zrak koji udišem, te sve to lijepo naplatiti s mog računa.

1. Osporavam stavku 2639 16.2.1.1. Obavijest o ovrsi-prep+povrat, u iznosu 14,30 Kn, iz razloga jer nisam primila nikakvu obavijest o ovrsi, niti potpisala preuzimanje iste. Ako posjedujete navedeni dokaz o preuzimanju, molim da mi to predočite.

2. Osporavam stavku 2641 16.2.2.1. Obavijest-poseban račun poštom, komplet 4 komada u iznosu 20,40 Kn, iz razloga jer sam primila poštom samo JEDNU obavijest i to onu u kojoj me obavještavate da ste mi račun više nije blokiran, a ostale TRI nisam nikada vidjela niti dobila poštom. Osporavam iznos 15,30 Kn

Lijepo Vas molim da mi dostavite dokaze za fakturirane usluge, bez zaračunavanja naknade ili mi izvršite povrat sredstava na moj račun (imate ga u Vašoj evidenciji) u iznosu 29,60 Kn.

Iskreno nisu mi jasne ni ostale stavke na račune, tarife su Vam paprene i jako lijepo zarađujete na račun blokiranih.

Vama možda sve ovo izgleda jako smiješno i sigurno se pitate: “Kaj bu se baba pomogla s 30 Kuna??!” A s druge strane tisuće i tisuće blokiranih, koji jedva spajaju kraj s krajem, koji se svaki mjesec pitaju da li će dočekati slijedeći, koji plaćaju Vaše informacije u FINI o vlastitoj blokadi računa i koji se, ako se uspiju odblokirati, isto tako čudom čude kada dobiju Vaš račun i zaključe da ste im opet nešto zaračunali i skinuli s računa.

Zaključila sam da je danas luksuz biti u blokadi i da cvate poduzetnički duh u svjesnom lihvarenju najsiromašnijih.

Očekujem Vaše objašnjenje i očitovanje.

Srdačan pozdrav,

Renata Pajk”

Leave a reply