Fina od blokiranih iskamatari 500 mil kn mjesečno, evo kako se zaštititi!

Zasigurno u najtežem položaju među blokiranima su obrtnici. Nemaju nikakvih primanja, zbog blokade ne mogu poslovati, odnosno izdavati račun, a “socijaldemokratska“ Vlada ih svaki mjesec rešeta naplatom doprinosa ko’ Emil po diviziji. No, u udruzi Blokirani našli su rješenje – otvorite nerezidentni račun u Austriji! Nakon što je ovršni zakon na snagu stupio i u Sloveniji, tamošnji su blokirani obrtnici voljenoj deželi pokazali srednji prst i poslovanje prebacili u Austriju, otvorili nerezidentni račun i uredno došli do svojih prihoda. Isto vrijedi i za hrvatske obrtnike. Otiđite u bilo koji austrijski grad i to u poslovnicu Erste banke. Ponesite osobnu ili putovnicu, otvorite nerezidentni žiro račun i IBAN donesite računovodstvu preko kojeg ćete uplaćivati novac u kunamja koji se onda konvertira u eure. Za 15 dana od banke dobivate karticu i novac možete podizati na bilo kojem bankomatu Erste banke u Hrvatskoj. To je moguće iz razloga što u Austriji dio 2018. godine vrijedi zakon o zašiti bankarske tajne.

Nažalost, ovo ne vrijedi za hrvatske radnike koji su blokadi i koji primaju plaću na tekući račun i to iz razloga što računovodstva takve uplate zbog zastarjelog zakonodavstva ne žele knjižiti.

POVEZNICA _http://direktno.hr/en/2014/direkt/14837/Fina-od-blokiranih-iskamatari-500-mil-kn-mjese%C4%8Dno-evo-kako-se-za%C5%A1tititi!.htm

Related Posts

Leave a reply