Država Ovršnim zakonom legalno kamatari narod

Udruga Blokirani je vrlo odgovorna u svojim ciljevima, za razliku od aktualne vlasti.

Vlast je ta koja je bahato i lakomisleno, temeljem Zakona o predstečajnim nagodbama, omogućila otpis milijardi dugova, ali ne prostodušnim ljudima nego svojim partnerima, velikim tvrtkama, tajkunima i partnerima bliskim vlastima, dok je prostodušne ljude uništila legalizacijom kamatarenja kroz nakaradu od Ovršnog zakona (2010.- 2014.) i time za Hrvatsku označila put deficita, dugotrajne krize od koje ćemo se dugo oporavljati, a možda i nikad.
Udruga Blokirani se zalaže za mudru, pravnu, civiliziranu, uređenu vlast, za stabilnost, za rad, za kredite koji su zakoniti, za pristonu administraciju i pravosuđe, za povrat dugova, protiv lihvarenja, za krov nad glavom, za promptno stavljanje izvan snage aktualnog Ovršnog zakona, za moratorij, državni akt koji zamrzava sve ovršne postupke dok se ne usvoji novi Ovršni zakon u skladu sa Ustavom RH i pravnom direktivom EU.

Postoji li ijedna država s ovakvim ovršnim zakonom u svijetu?

Ovakav Ovršni zakon nema nijedna država u svijetu! Zamislite npr. Njemačku danas pa pokušajte zamisliti da je svaki deseti Nijemac blokiran! Ne možete to zmisliti, zar ne?
Da obitelj živi sa blokiranim svim računima, osuđeni na 10 godina polagane smrti, dok kamate galopiraju i nema izlaza. Da su ih blokirali čak i ako ih nitko nije obavijestio, da su otkrili da su blokiranih računa dok se nalaze u blonici na kemoterapiji, na studiju, u inozemstvu…
Da će im se kuća prodati, a oni neće ni znati jer nemaju internet .
Da će im vrijednost kuće procijeniti sudski vještak po svom osobnom nahođenju jer država još nema akt koji jamči zakonitost procjena!
Da će im na dug za TV pretplatu koji je ležao 8 godina u ladici nekog ureda naplatiti odvjetnički ured sa kamatama i natovariti još 3x veći trošak naknada!
Da će dignuti 300.000 EUR kredita hipotekarno na staru kuću, da će banka jednostrano mijenjati kamate, da će dužnik vratiti 150.000, uložili svojih 100.000, nesrećom i ekonomskom krizom izgubiti primanja, da će ih nabiti na stup srama ako padnu u problem, da će ovrhovoditelj samostalno procijeniti da su dužni još 500.000, da će im kuća biti procijenjena na 150 000, prodana za 50 000, pa će biti izbačeni jer žalba ne odgađa ovrhu, lišeni svih vrijednosti i dužni još 600 000 EUR!
Mislite li da bi tako nešto bilo moguće u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Danskoj, Češkoj?! Nema šanse!
To je moguće samo u Hrvatskoj i protiv toga se borimo!

http://narod.hr/hrvatska/drzava-ovrsnim-zakonom-legalno-kamatari-narod-zabila-je-zadnji-cavao-u-lijes-hrvatske-ekonomije/

Related Posts

Leave a reply