Dostava OVRŠNE pošte! Element za kaznenu prijavu?

Dostava ovršne pošte! element za kaznenu prijavu? Za rušenje ovršnih postupaka? Još jedan element neustavnosti Ovršnog zakona i pripadajućih podpravilnika?!
Pravilnik HP Upute za obavljanje poštanskih usluga
——————————————

BerislavJ, inače član naše udruge Blokirani. dostavio je na uvid dva dokumenta kojom Hrvatske pošte, kako tvrdi Berislav, namjerno krše ZUP , zakon o dostavi te bi se, temeljem istoga, većinu ovrha u Hrvatskoj trebalo proglasiti nezakonitim.

Uvidom u dokumentaciju moguće je ustvrditi da Berislav najvjerojatnije u pravu!

Naime, Hrvatska pošta internim pravilnikom o dostavi krši kao prvo Zakon o dostavi, kao i temelj Zakona o zaštiti privatnosti ( Deklaracija o ljudskim pravima, Ustav RH) obzirom da pravilnikom se sugerira poštarima da dostavu mogu obaviti kako se njima prohtije pa i ne moraju dostaviti uopće ili mogu ovršnu ispravo predati osobi po svom nahođenju, objesiti o plot!!!

U navedenom internom pravilniku otprilike piše: Dajte pismo o opravnom, ovršnom postpku bilo kome, susjedu, utaknite na plot….(??!!) …….. Pa nas stvarno više ne mora čuditi što velik broj ljudi uopće nikada i ne primi Rješenje o ovrhi pa na taj način gubi svoje osnovno ljudsko pravo, pr. na žalbu !
( VIDI PRILOG BR.1 I PRILOG. BR2.)

U Hrvatskoj vezano uz Ovršni zakon nas više ništa ne čudi, već je i vrapcima na krovu ( osim vrapcima koji cvrkuću na krovovima Kukurikovaca) jasno da je Ovršni zakon prepun nezakonitih temeljnih odredbi i načela
te da ga treba staviti odmah van snage dok se ne usvoji civilizirana inačice istog pravnog žanra.

Mi, Hrvati, nažalost dresirani smo još na temeljima 45.godine , kad je bilo legalno da će se oteti nečija privatna imovina i ev. pismeno o otimačini ostaviti na zidu nekog xy suda i to proglasiti za legalni razlog promjene vlasništva!tako se radilo jučer,a tako se radi i danas.
Od 45.god do 2014.nismo se promijenili puno po tom pitanju. Naprtiv, danas je otimačina puno veća.

Danas tako poštar ima pravo da vam dostavu o ovrhi izvrši ili ne izvrši ili pismo uruči susjedima sa kojima ne razgovarate več 3 godine, ili ljubomornom supružniku ili prolazniku ili ga naprosto okači na prvu banderu pa ako je uzmete uzmete ,a ako ne – sve po zakonu!

No da li je takvo postupanje djelatnika pošt baš po zakonu! Berislav tvrdi da nije te da u navedenim internim pravilnicima ,koji su poštari dobili na ruke, ima elemenata za kaznenu prijavu protiv Hrvatske pošte koja je NAMJERNO pruredila interni Pravilnik ( prilagodila = falsificirala )tako da se velika većina dostava “dostava po ZUP-u” neuredna i nezakonita, a sve zahvaljujući Pošti i HAKOM-u.

2. U nastavku dostavljamo i pismo g. BerislavaJ naslovljeno na udrugu Blokirani
__________________________________________________

Poštovana Miriam,

prema dogovoru Vam šaljem dokumente koji dokazuju kako je Hrvatska pošta krivotvorila čl.85 ZUP-a (osobna dostava), koji se primjenjuje u dobrom dijelu dostava vezanih za sudska rješenje, blokade, ovrhe etc.
Poštovana,

u prilogu je dokument “Upute za obavljanje poštanskih usluga” od 1.7.14. po mom zahtjevu primljen prekjučer od službenika za informiranje Hrvatske pošte Damira Jakovca. “Upute….” su temelj za pisanje dokumenta “R-OK-493-14-3 Tablice” , poštanskog “šalabahtera” za postupanja poštara na terenu.

Sporni postupak osobne dostave obrađen je u poglavlju 7. POSTUPAK S PISMENIMA UPRAVNOG POSTUPKA, 7.1 Posredna dostava i 7.2 Osobna dostava u člancima 161-165.

Vidljivo je das u skoru u potpunosti izigrane ili preskočene odredbe ZUP-a čl.85, st.3. i 4., jer se nigdje ne spominje druga dostavnica uz ostavljeno pismeno” na kojoj će “ dostavljač naznačiti razlog takve dostave, dan i sat kad je ostavio pismeno i potpisati se.

Odredba iz stavka 4.čl.85 ZUP-a ((4) Kad dostavljač prilikom pokušaja dostave sazna da postoje razlozi zbog kojih pismeno uopće nije moguće uručiti naslovljenoj osobi, pismeno će vratiti pošiljatelju uz naznaku razloga zbog kojih pismeno nije moguće dostaviti.) je u članku 165. Uputa… u potpunosti “prepjevana” i sada glasi:

“Pismeno po upravnom postupku vraća se pošiljatelju samo u slučaju kada pismeno nije moguće uručiti zato što je primatelj umro, odselio, nepoznat, ne postoji više na toj adresi i slično, a radnik je obvezan na pismenu navesti taj razlog i ovjeriti ga svojim potpisom i otiskom žiga.”

HP krivotvoritelji su zakonom općenito, dakle iz više mogućih razloga, predviđenu “nemogućnost uručivanja naslovljenoj osobi” u “Uputama…” “prepjevali u “samo u slučaju, smrti, selidbe, nepoznatosti ili nepostojanja I slično”. Mogućnost povrata pošiljke pošiljatelju iz bilo kakvog razloga uopće nije navedena u “šalabahteru”, tako da poštar ima samo mogućnost da pošiljku uruči bilo kome, bilo gdje I na bilo koji način.

Za HP krivotvoritelje npr. službeni put, godišnji odmor, liječenje… ne postoji kao objektivan razlog nemogućnosti neuručivanja pošiljke.

Danas su mi u HAKOM-u kao tijelu nadležnom za HP rekli da oni nadziru samo opće akte I da nisu nadležni za nadzor “Uputa…” bez obzira ne očitu nezakonitost istih. Po mom mišljenju ne radi se o neusklađenosti “Uputa…” sa zakonom, već o namjernom krivotvorenju ionako loših zakonskih odredbi radi pogodovanja ovršnoj mafiji.

O svemu sam obavijestio i suca Mislava Kolakušića (tekst niže u prilogu), no on se do sada još nije javio.

Lp
Berislav Janković

Pošta 1

Pošta OK-493-14-3 tablice-1
——————————————

Manestri 64, 51265 Dramalj
tel. (+385) (0)51 786614
gsm (0)91 1786614, (0)98 9538655
e-mail: b.j.promotions@zg.htnet.hr
skype: berislavjankovic

——————————————————————–

Pismo dostavljeno sucu M. Kolakušiću od Berislav J.
3.

Poštovani,

javljam Vam se u vezi Vašeg friškog medijskog istupa na index.hr ( http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolakusic-predstecajni-i-ovrsni-zakon-pogoduju-pojedincima-nikada-nisu-smjeli-biti-izglasani/788627.aspx ), a vezano za dio u kojem kažete “da sam postupak počinje kao upravni postupak u kojem glavnu riječ vodi sam dužnik”.

Pretpostavljam da se u tom ”upravnom postupku” dostava pismena vrši u skladu sa odredbama čl.85 ZUP-a, za kojeg smatram da je dobrim dijelom katatrofalan I namjerno prokorupcijski nejasno napisan, posebno u ključnim odredbama st.3 i st.4..

Kako i sam imam dosta problema sa po meni sustavno neurednima dostavama Upravnog suda u Rijeci i Visokog upravnog suda u Zg, otkrio sam prošli tjedan da je Hrvatska pošta u svojim instrukcijama za poštare (dokument “R-OK-493-14-3 Tablice” – u prilogu)po meni krivotvorila odredbe čl.85 na način da su izostavili ključnu odredbu- drugu rečenicu iz st.3 koja podrazumijeva fizičko postojanje 2 dostavnice (a toga nema) kao u bitnu informaciju primatelju “kada, zašto i tko” je ubacio pismeno u pošt. sandučić, ili kao u par puta u mom slučaju, u kutiju za mačke. Stavak 4. je u potpunosti izostavljen i u praksi se ne primjenjuje. Obje “preskočene” odredbe su niže u crvenom. Izgleda da je Ministarstvo uprave krenulo u provedbu ZUP-a bez prethodnog ispunjavanja obavceznog tehničkog uvjeta- kuverte sa 2 dostavnice (1 za pošiljatelja + 1 za primatelja), a pošta je sve još protuzakonito “pojednostavila” na štetu primatelja.

ZUP čl.85

(3) Ako dostavljač u naznačeno vrijeme ne pronađe naslovljenu osobu ili ako ona odbije primiti pismeno, dostavljač će ostaviti pismeno u njezinom poštanskom sandučiću ili pretincu ili ako toga nema, na vratima ili drugom za primatelja vidljivom mjestu. Na dostavnici uz ostavljeno pismeno dostavljač će naznačiti razlog takve dostave, dan i sat kad je ostavio pismeno i potpisati se.

(4) Kad dostavljač prilikom pokušaja dostave sazna da postoje razlozi zbog kojih pismeno uopće nije moguće uručiti naslovljenoj osobi, pismeno će vratiti pošiljatelju uz naznaku razloga zbog kojih pismeno nije moguće dostaviti.

——————————-

Smatram da se radi o nezakonitosti koja je temelj za namjerno sustavno kršenje prava desetaka tisuća građana stranaka u upravnim postupcima, te da je velika većina dostava građanima od kada se provodi “dostava po ZUP-u” neuredna i nezakonita, a sve zahvaljujući Pošti i HAKOM-u.

Upravni sudovi i lokalna samouprava namjerno neuredno i nezakonito šalju svoju poštu koju onda HP dostavlja (?) još neurednije, a sve uz blagoslov HAKOM-a. Sve je prepušteno diskrecijskim ocijenama seoskih poštara, a čija se (ne)postupanja kasnije moraju pobijati u drugim postupcima.

Ako se ovaj tip dostave na opisani način prakticira u upravnim postupcima vezanim za predstečajne nagodbe može se sumnjati da je i namjerno neuredna dostava mogući daljnji razlog nezakonitosti u tim postupcima.

Priloženi dokument “Tablice” sam 2.12.14. dobio od službenika za informiranje HP-a.

S poštovanjem
Berislav Janković, dipl.oec.

Related Posts

1 comment

I have noticed you don’t monetize blokirani.hr, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website (they
approve all sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s
tools

Leave a reply