Demanti za emisiju RTL Vijesti

Demanti za emisiju RTL Vijesti blokirani fb

Radi istinitog informiranja javnosti, u nastavku donosimo demantij , kojega smo uputili glavnom uredniku RTL Vijesti za dan 19.08.2016.

Poštovani, molimo Vas da, sukladno Zakonu o medijima, na istom mjestu, s istom opremom i u cijelosti, objavite ispravak netočnih i nepotpunih navoda, iz priloga „U Hrvatskoj je 330 000 građana s blokiranim računima“, objavljenog 18.08.2016. godine u 18h i 44min u Vijestima RTL-a. Prilog je pun neprovjerenih informacija što ne čudi jer nas niste kontaktirali i tražili informacije i pojašnjenja . U prilogu se prenose senzacionalistički komentari , pri čemu potpuno nelogično dovode u vezu politički akteri i događaji koji nemaju veze s BLOKIRANIM građanima Hrvatske.

Bez namjere da komentiramo sve neprihvatljive konstatacije , želimo se očitovati o tome da Blokirani žele konačno biti ravnopravni i poštovani građani RH, osobito u Vijestima.

U RTL Vijestima, emitiranoj na dan 18. 08. 2016. u 18h i 44 minuta na temu 330 000 Blokiranih Hrvatskih obitelji, novinarka PETRA VLAČIĆ je iznijela netočnu informaciju koja može naštetiti točnom informiranju iznimno zainteresirane ( blokirane ) javnosti kao i ugledu,političkestranke BLOKIRANI –  DEBLOKIRAJMO HRVATSKU  te vas stoga, u skladu sa Zakonom o medijima, molimo da objavite sljedeći demantij

Udruga Blokirani ne ide u parlamentarne izbore , kao udruga Blokiranih građana, kako je u RTL Vijestima izneseno , nego kao  samostalna, politička stranka pod nazivom BLOKIRANI – DEBLOKIRAJMO HRVATSKU, lista br. 7. Blokirani su digli glave, progledali i više im ne treba lažno tutorstvo parlamentarih stranaka koje u proteklih godina vlasti nisu ništa napravile na pomoć Blokiranima, već naprotiv.

Istina jest da smo se registrirali tek krajem srpnja, 2016. ali smo uz velik entuzijazam naših blokiranih članova,  čije interese vodstvo BLOKIRANIH uspješno zagovara dosljedno i u kontinuitetu djelovanja , od prve Ustavne tužbe preko javnog zagovaranja  neustavnih odredbi  ovrsnog do EU inspekcijskog nadzora .predali DIP-u 6 pravovaljanih listi za prvu, treću,šestu, osmu, devetu i deseu izbornu jedinicu , time postali najmlađa politička stranka, s najkonkretnijim programom DEBLOKADE i velikim izgledom na uspjeh u svojoj 3 godine dosljednoj borbi o pravu  330 000 blokiranih obitelji na život što je zajamčeno  Ustavom RH, EU Deklaracijom prava čovjeka ,UN-ovom Općom deklaracijom o pravima čovjeka kao i mnogim drugima međunarodnim ugovorima i konvencijama, a što USTAVNI SUD ne čini.

BLOKIRANI – DEBLOKIRAJMO HRVATSKU
Miriam Kervatin, predsjednica

Leave a reply