Daj sestro kunu, deca plaču!

“Daj sestro kunu, plaču deca!”

NITKO!
Ni DORH, USTAVNI SUD, PROFESOR PRAVA, NIJEDAN novinar, nitko nije danas (13.09.2018.) upitao Premijera KAKO legalno isplatiti plaću blokiranom poduzeću!

Lijepo, pristojno, informirano legitimno pitanje.
Khm al’ g.Premijeru, Vi ste na tragu da prekršite zakon.

Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, čl. 15 JASNO kaže da se NE MOŽE! Zabranjeno! NE MOŽE!
Blokirana tvrtka ne smije isplatiti plaće radniku!

Kako Vi možete?
Kako, na koji način, ste Vi, danas, i prošli mjesec”sredili” sa bankama, da se izvrši isplata plaća, djelatnicima zaposlenim u privatnom poduzeću, a čiji su poslovni računi višestruko blokirani! Riječ je o Uljaniku, i čiji se poslovni računi na misteriozan način deblokiraju na način koji biste nam trebali pojasniti, g. Premijeru

Svaka čast, ok ali Nitko da se danas usudi upitati Premijera kako ste Vi to omogućili isplatu plaće blokiranom poduzeću?

RECITE, pojasnite  pa da isplatimo plaće svim obrtnicima i mikropoduzetnicima koje ste zbog istog zakona satrali!

Premijera, kad se već javno hvalio, PRED MASOM NOVINARA i svekolikom javnosti, između vas je svakako bilo i onih koji su plaćeni da čuvaju zakone od prekršitelja, nitko da bi reagirao i priupitao legalno, kad i ako već Predsjednik Vlade javno izjavi da je privatnom poduzeću u blokadi pomogao da uz pomoć kredita banke zaobiđe zakon,
i isplatio blokiranom poduzeću PLAĆU – Kako to, mislite, g.Premijeru pa to se ne smije!;

Ajde, zatvorili bi svi jedno oko da prethodno nije tim istim zakonom NEMILICE
zabranio bilokakva primanja (blokirani) i
uskratio hranu, struju, grijanje, vodu
masi bolesnih, maloljetnih, gladnih, jadnih, obiteljskih poduzeća i obitelji obrtnika – koje davno otpisao i preko kojih nije imao ni volje ni interesa skupljati političke bodove.

Da se razumijemo, prvi smo ispred Udruge tražili da se SVAKOME, tko bez svoje krivnje ostane bez primanja, osigura dovoljan iznos mjesečno
za preživjeti krizu jer samo preživjeli radnik, djelatnik može
biti od pomoći sebi i svima.

ALI, kao legaliste , idealiste, ljude koji vjeruju u zakon i USTAV
taj uporni, tupi i
UPORNI TREND DVOSTRUKOG ARŠINA primjene zakona od strane ljudi na vlasti,
ta apsolutna poslušnost institucija,

koje bi trebale paziti na jednakost te svijest da se zakoni svakojako primjenjuju, te
nereakcija stada koje ti isti zakoni tište
sve više podsjeća na 1945. godinu i jednopartijski sustav Velikog Brata.

Jer nitko od 90.000 obrtnika koje je ta ista vlada, isti sustav, isti zakon osudio 10 godina bez primanja- da danas izađe na ulicu i vrišti .

Dakaže :”Jbm vam sve po spisku, moju ste djecu pustili da crknu od gladi- kako sad može?!Reci kako, hoću i ja skrbnički račun pa da da svi imamo koristi od države!”

I nitko od 50.000 umirovljenika da izađe na ulicu i zaurla- mene ste mjesecima, godinama pustili da živim bez kune primanja kad ste mi blokirali račune

I nitko od 100.000 blokiranih mikropoduzetnika koji su, preko noći, ostali bez prava da si isplate 1 kn plaće pa su im poduzeća propala šutke, da izađe i kaže :”A ja, što sam ja u ovoj državi? Hrpa smeća?”

NITKO!

Hrvatska u rukama jedne osobe!
Za to ste ginuli?
Za to ste dali svoje sinove da izgube ruke, noge, život?

Za to?

E moj narode- nikad vi iz jednog sustava jedne partije – možete napuniti Sabor sa stopedeseti tri stranaka i strančica al to će uvijek biti jedna stranka, jedan vođa i puno kukavica, i jedno veliko koruptivno bezakonje.

U nadi da vam je danas Veliki vođa uz plaću poklonio i upaljač i privjesak za ključeve s logom HDZ-a, da se djeca raduju.

U ime naroda!

UDRUGA BLOKIRANI, udruga kojoj je stalo do zakona, pa oprostite nam ako možete što još imamo neke vrijednosti i principe.

——————————————————————————-

“Mi (Vlada RH) ćemo naći način da usprkos blokadi računa isplatimo plaće”- Horvat

“Učinit ćemo sve da održimo hrvatsku brodogradnju i pomognemo sukladno onome što zakon i europski propisi dopuštaju”, poručio je premijer, ne ulazeći u to da je potpuno jasno da je taj prostor sada već gotovo nevidljiv.”

Related Posts

Leave a reply