“Da ste prije početka kampanje pokrenuli ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona pobjeda na izborima Vam ne bi bila problem jer bi vas gladni narod nosio na rukama”, poručili su Josipoviću iz udruge Blokirani

Nakon što je na FB profilu koji uređuju PR asistenti iz Predsjedničke kampanje Ive Josipovića osvanula fotografija susreta Ive Josipovića i predsjednice Blokiranih sa istaknutim natpisom da bi trebalo zabraniti deložacije iz jedine nekretnine, predsjednica udruge Blokirani istaknula je slijedeće:
josipović i kervatin
“Mda…okej, ali ….možda ne bi bilo zgorega da osoba iz izbornog štaba proširi svoje vidike pa shvati zašto je Ovršni zakon neustavan! Jer više mi se kosa na glavi diže od površnosti u svim segmentima.
Nije, naime, samo deložacija iz jedinog doma sporna. Sporno je to što u Hrvatskoj ne postoji ni kultura empatije ni kultura razumijevanja za suodgovornost prezaduženosti i dužničke krize. Naime, u civiliziranim državama predsjednik države zna, premijer zna, saborski zastupnici znaju, Ustavni sud zna, političke elite znaju da su za dug odgovorne tri strane:
1. državna vlast koja je pravila kreirala
2.dužnik koji se zadužio
3.vjerovnik koji mu je zaduženje omogućio
I tada sve tri strane jednako uvažavane sjednu za stol i traže izlaz bez da se jednu stranu nabije na stup srama kako je to u Hrvatskoj običaj. Sramotni!
Tek kad savladamo ovaj osnovni moralni i ljudski postulat možemo krenuti korak dalje. A odgovornost za taj korak ipak nosi vlast, jer smrdi od glave! Vi kreirate moral u ovoj zemlji! Vlast primjerom!
A ako sada pri kraju mandata Vlada Zorana Milanovića, na kraju mandata usvoji Zakon o osobnom bankrotu i time dodatno zacementira propast hrvatskih građana (800 kn na rok od 7 godina preživljavanja i životinjarenja) za taj ću potez Vas, gospodine Josipović držati direktno odgovornim!
Takav je potez naime odigrala podlo i Vlada Jadranke Kosor u odlasku kad su u prosincu 2010. usvojili jedne od mali milijun izmjena OZ kojim su uveli blokade svih računa i time doveli da u tri godine dug građana prijeđe dug privrede i unište Hrvatsku, uništite četiri Hrvatske, sruše BDP i još imaju obraza od civilnog sektora tražiti alibi.

Puno toga bih Vam još rekla, ali ima li svrhe?
Lupite packu Ustavnom sudu i tražite da se Ovršni zakon stavi van snage sve dok Europski sud pravde ne ocijeni zakonitost istoga. A znate da će ga EU srušiti. Vi to znate ili biste trebali znati.
Hvala na razmijevanju.
S poštovanjem,
Udruga Blokirani,
Miriam Kervatin”.

Uz napomenu “trebali ste ovo pročitati prije početka kampanje pa vam pobjeda na izborima ne bi bila problem jer bi Vas gladni narod nosio na rukama”, Kervatin je na kraju Josipoviću preporučila čitanje prijedloga udruge Blokirani za pokretanje postupka ocjene suglasnosti ovršnih zakona s Ustavom RH.

http://www.forum.tm/vijesti/osam-dana-prije-izbora-josipovic-se-sjetio-320000-blokiranih-udruga-blokirani-ga-otkantala

Related Posts

Leave a reply