Božićnica, 2018.

Kao i uvijek, u ovo doba godine, Udruga Blokirani je preplavljena svakodnevnim upitima o isplati božićnice blokiranim građanima.

Slijedi pojašnjenje:

Udruga Blokirani je ustrajnim dugogodišnjim radom, uspjela postići da se novim Ovršnim zakonom ŠTITI božićnica, povrat poreza, regres, uskrsnica itd…te bude isplaćena blokiranim građanima.

Također i da poslodavci više ne budu u obvezi odlučivanja hoće li provoditi ovrhe.

Novi Ovršni Zakon trebao je stupiti na snagu ali su ministar Bošnjaković i Premijer Plenković pomaknuli datum usvajanja novog Ovršnog zakona za 2020. godinu.

Za daljnje informacije zašto je zakon odgođen morate pitati Vladu RH ili svog saborskog zastupnika, predstavnika koji zahvaljujući vašem glasu Vas predstavlja u Saboru RH.

Udruga Blokirani nema ovlast odlučiti kad će Zakon biti poslan u Sabor na usvajanje.

U međuvremenu, za božićnicu i ostale neoporezive isplate ugovorene Kolektivnim ugovorom možete se izboriti i preko Sindikata.

Udruga Blokirani je za vašu namjenu pripremila besplatni formular vlastoručnog zahtjeva kojim se možete poslužiti u poveznici – ovdje

Podsjećamo na ranije aktivnosti Udruge oko Bozićnice , jos od Milanovića; navodimo samo 2 primjera,a bilo ih je puno više

Pismo premijeru Milanoviću

Pismo Plenkovicu i Maricu

Related Posts

1 comment

Zaposlena samohrana majka troje djece, trenutno na drugoj godini porodiljnog sa vašim dopisom o isplati božićnice, zamolila računovodstvo firme u kojoj radim da ga zapirme. Nisu me ni pogledale. Nisu zaprimile. I još jedna božićnica ode na ovrhu za koje ni ne znam do kad će trajat s obzirom da sam blokirana punih 10godina.Sretan nam Božić

Leave a reply