Blokirani svim političkim strankama- OTVORENO

OTVORENO PISMO POLITIČKIM STRANKAMA POVODOM PARLAMENTARNIH IZBORA / LIPANJ, 2020

Znamo da je naš život ugrožen novim valom ekonomske krize u najavi. Nažalost ugroženi smo i od političkog nemara kandidata koji bi u novi Sabor, i gdje Blokirane sutra opet neće znati, ili neće htjeti štititi od “bankara”, “politike” i “odvjetnika” ( simboličko značenje za beskrupuloznost izvršnih zakona, politike i profita ).

Dobro se to vidi i u ovo predizborno vrijeme pa vam se s namjerom otvaranja “očiju” biračima obraćamo i zahtijevamo da se u najkraćem roku očitujete svi, a osobito nas zanima što predlažu “stari krivci” za Blokirane – HDZ, SDP, MOST, i novi kandidat Škoro”!

1. ” Kako ćete riješiti problem Blokirane Hrvatske, one od jučer i one koje će biti blokirana od sutra?”
2. ” Hoćete konačno promijeniti Ovršni, Porezni, Zakon o obveznim odnosima i Zakon o kamatama?”
2- ” Hoćete li mjestom na listi, osigurati da i Blokirani dobiju svoje predstavnike u Saboru, kao što ih već godinama imaju “bankari” , “Politike” i “odvjetnici”, jer gdje ćemo se moći ravnopravno boriti za promjene nego tamo gdje se zakoni donose- Sabor RH!”

Ovi su izbori presudni, stiže nam nova kriza i novi Blokirani! Stare zakone treba HITNO mijenjati, a kako bez da promijenimo i političku volju?!

Blokirana je privreda, blokirani građani su kratkoročno deblokirani ali zakoni doživotnih blokada su ostali, blokirano je punjenje proračuna, broj ugašenih radnih mjesta raste , radnici su mjesecima na minimalcu, a neki i bez, posljedično smanjenje plaća, turizam šepa, mala privreda grca u dugovima, male mirovina, prezadužena država, privreda, obitelji, blokirana Hrvatska…

Sve to i tisuću drugih stvari budi strah od novih blokada sutra. A mi to najbolje znamo jer trpimo posljedice krize još od 2008. do danas – blokirani!

I opet, veliki paradoks trenutka, jest u tome što političke stranke i pokreti -kao veliki “skupljači informacija” – sve ovo dobro znaju no, s druge strane nisu ni riječ rekli, nemaju program, ni ljude koji projekt Deblokade i sve zamke loše povezanih zakona ( Poreznog, Ovršnog, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o kamatama ) znaju i hoće mijenjati.

Kroz prepucavanja i šutnju na temu Blokirane Hrvatske ( HDZ, SDP, ŠKORO, MOST…i ostali) vidimo da nemate ni volje, ni program ni ljude koji bi sutra u Saboru mogli kvalitetno voditi u smjeru djelotvornih, sistemskih i institucionalnih promjena deblokade Hrvatske!

Blokirane treba konačno pozitivno riješiti. Trebamo dugoročna i kvalitetna zakonska rješenja, koja vi ne znate jer ih ne nudite, ili ne marite .

Pozivamo vas da se očitujete, konkretno!

Blokirani će, na osnovi vaših odgovora, pozvati birače da podrže opciju koja hoće i može biti jamac Deblokirane Hrvatske.

Udruga Blokirani
03.06.2020.

Related Posts

Leave a reply