Blokirani su mi svi računi već 3 godine. Kako da vratim dug tvrtkama koje su već propale kao i ja

blokirani_flyer_frontPitanje:
Poruka: Poštovani . Nakon što sam zatvorila obrt prije nekoliko godina ostali su mi neki nepodmireni računi . Dugo godina sam bila bez posla i mogla sam vrlo malo tih dugova riješiti. Sad se već svota popela na 300 tinjak tisuća kuna. U na popisu mojih dugovanja ima tvrtki koje me ne terete za nikakv dug, ali su odavno zatvorile obrt i više ne poslulu, ima nekih tvrtki koje su same završile u stečaju ili su potpuno ugašene. Ne bježim od dugova nešto pokušavam svaki mjesec i uplatiti jer sam se zaposlila ali to je daleko manje od onog koliko mi svaki mjesec naraste dug. Molim Vas za savjet što mi predlažete s obzirom da nemam novaca da plaćam skupe odvjetnike da mi pognu da barem očistim ono što se dade. Suprug mi je također bio dugo vremena nezaposlen , sad se i on zaposlio. no primanja su nam i više nego skromna. Imamo sina 18 godina koji je još u srednjoj školi i o kome još trebamo brinuti.

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

S poštovanjem.

Odgovor:
Poštovana,

nažalost i Vi spadate u jedan od primjera Ovršnog zakona na koje zakonodavac nije mislio.

Npr. kako vratiti dugovanja tvrtkama koje su se u međuvremenu propale odn. nemaju više Žiro račun,a Vi ste na FINI blokirani i dugovi i dalje rastu, kroz kamatarenje.

Mi,kao udruga građana u istim problemima ukazujemo da je zakon iznimno loš te da ga treba staviti van snage ( u cjelosti) napisati novi, a dugovanja nastalih na istim ili sličnim osnovama poput Vašeg-IZBRISATI.

U međuremenu pozivamo Vas da čitate naše objavr, pratite nas u ovoj neravnopravnoj pravnoj borbi

Za više info pozivamo da pročitate tekst naše Ustavne tužbe na koju Ustavni sud nije odgovorio već godinu dana.

sradačno i sretno

Puno sreće Vam želimo u životu sa ovom čudnom i nesposobnom državnom upravom

————–poveznica:
http://blokirani.org/2014/05/26/nadopuna-prijedloga-za-pokretanje-postupka-ocjene-suglasnosti-ovrsnih-zakona-s-ustavom-rh/

Related Posts

Leave a reply