Blokirani i Frankeri : Idemo na ulicu ako …

“Dok Vlada narodu poručuje “idite i provedite se”, a upravlja državom u kojoj je svaki 4. stanovnik blokiran to pokazuje da nimalo ne razumije situaciju u zemlji. Nisam za to da se problemi rješavaju na ulici, međutim ova situacija s frankom bi mogla biti okidač koji će pokrenuti ljude da izađu na ulice. Pogledajte samo kako su Mađari okupirali ulice samo na najavu da bi im se mogao uvesti porez na internet, no mi nismo tako nastrojeni.

Mislim da ljudi kod nas ne izlaze na ulice jer nismo uspjeli zaboraviti na rat. Da smo imali nakon rata svojih 20 do 30 godina pristojnog mirnog života, da smo živjeli u uređenoj zemlji i da nam je tad bilo tko ugrozio jedno od tih prava sigurno je da bi rekli tome ne i izašli na ulice. No, mi ne znamo što znači živjeti u mirnoj i sigurnoj zemlji i imati određena prava.

Mi smo pitomi narod koji očito toliko toga može izdržati, a i dalje vjerovati novim političkim opcijama kao što je Živi zid koji nude nerealna obećanja. Eto koliko smo djetinjasto nastrojeni. No ovo što se trenutno događa švicarcem bi mogla biti prekretnica. Ako će Udruga Franak organizirati velike prosvjede mi ćemo im se zasigurno pridružiti, to je ono što mogu sad reći”, rekla je Kervatin.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/blokirani-i-udruga-franak-zajedno-protiv-sljedeci-korak-prosvjedi-na-ulicama/796005.aspx

Related Posts

Leave a reply