Blokirani: Dogodila se katastrofa – odgovornost je na vlastima

Pošto je Financijska agencija objavila da je dug blokiranih građana prvi put premašio dug blokiranih poslovnih subjekata, udruga Blokirani prozvala je vlast da je kriva za tu katastrofu.

Dogodila se katastrofa, dogodilo se ono što mjesecima najavljujemo, ističe udruga Blokirani. Dug građana premašio je dug hrvatskoga gospodarstva, i to je zadnji čavao u lijes hrvatske tržišne ekonomije, upozorava ta udruga, koja smatra da je za to odgovorna vlast je je Ovršnim zakonom, kako navodi, uz blokade građana, legalizirano i kamatarenje koje je za račun manjine upropastilo većinu.

Podatci Fine pokazuju da broj blokiranih građana i iznos njihova duga nastavlja rasti – krajem studenoga u blokadi je bilo 320.920 građana, a njihov je dug premašio 30 milijarda kuna i prvi put dug blokiranih poslovnih subjekata.

Blokirani su građani dugovali 30,14 milijarda kuna, a neizvršene osnove za plaćanja više od 52 tisuće poslovnih subjekata bile su 29,86 milijarda kuna.

Ocjenjujući da je hrvatska tržišna ekonomija danas i službeno mrtva, udruga Blokirani na kraju poručuje: Neka nam Bog pomogne ili barem neka Ustavni sud stavi Ovršni zakon odmah izvan snage.

http://vijesti.hrt.hr/blokirani-dogodila-se-katastrofa-odgovornost-je-na-vlastima

Leave a reply