Blokirane su odlučili disciplinirati, nabiti ih na stup srama. Oduzeli su im dostojanstvo, radno mjesto, mali obiteljski dućančić, popisuju im stvari, stanove, njive, grobnice, nasljedstva

Čuje se o Blokiranima raznih priča. Svi smo ih se naslušali. Poput urbanih legendi u kojima je svaki Rom bogataš, a svaki kopač po kontejnerima doma ima madrac nafilan parama, Blokirani su ljudi prepuni para. Oni su, gle, iz obijesti prestali plaćati’ račune, samo da rasrde blagu, brižnu i samilosnu vlast.

O Blokiranima najviše pričaju oni koji nisu blokirani. Pričinjava im se tako da su to sve kriminalci, neradnici, lijenčine, otpad hrvatskog društva, da su namjerno uništili svoje male dućane, obrte i poljoprivredna imanja…. Nekima se pričinjava da Blokirani izgladnjuju vlastitu djecu i da im ne žele kupovati školske knjige, davati im za marendu, da namjerno ne plaćaju HEP-u, da mrze odvjetnika Marijana Hanžekovića, poštare i žuto crvene PTT pozivnice.

Blokirane su odlučili disciplinirati, nabiti ih na stup srama. Oduzeli su im dostojanstvo, radno mjesto, mali obiteljski dućančić, popisuju im stvari, stanove, njive, grobnice, nasljedstva… A što Blokirani kažu o sebi? Evo njihovih poruka:

http://lupiga.com/vijesti/ispovijesti-hrvatske-sirotinje

Related Posts

Leave a reply