Blokiran sam 3 godine jer sam ostao bez posla, sad me ovršuju sa tri strane

“Čim sam napunio 19 godina, zaposlio sam se u firmu, dobio stalan posao i naravno nitko sretníji od mene . Odlucim dignuti kredit, odobre mi i nakon papirologije dignem 9500 Eur i s tim novcem kupim auto.

Problem je nastao kad je firma pala u krizu., nisam primao plaću, nisam imao za život, pa tako ni za kredit,  ni kredit .
Onda je prvo banka stavila ovrhu al ni tu nije bio kraj mojim mukama.

Croatia osiguranje mi je bilo jamac za kredit kad je banka otkazala kredit, Croatia  preuzima osiguranje koje mi svaki dan nabija kamate, a blokiran mi je racun 3godine.
Kad sam tražio u FINI da mi kažu sa kojim iznosom su predali moj dug Croatiji osiguranju nitko mi ne želi reći iznos.
Tako da sam ja skroz prepušten sustavu ovrha.
Nisam kriv što je forma proala i nije isplaćivala plaću,a kroz sustav predstečajnih mi radnici zaostale plaće nismo nikada ni dobili .
Nisam kriv za sustav kamatarenja i to što mi nijedna institucija ne želi pojasniti kako sam sada dužan više nego kad sam dignuo kredit.
Obzrom da nisam zaposlen , nemam pravo na zaštićeni račun , svi ostali računi su mi blokirani i ja jednostavno ne vidim izlaz.
A sve je po zakonu i koga god da pitam ( FINU, banku, Croatia, svi provode svoje nadamnom i ja zaštite nemam)” – Jasmin Pjanić, Split

Mislim da bi i banka trebala nositi svoj dio rizika u ovakvim situacijama, pa riskirati i gubitak djela profita, odnosno naplatiti se iz police osiguranja,a ne sada kamatariti ex klijenta po računima kroz FINU, aktivirati ovrhu na policu osiguranja i još malo će mu i bubreg odnijeti, vjerojatno.
Gdje je odgovornost institucija?  Jer i oni su odgovorni što su ljudima dali kredit.
I država je odgovorna, ona  koja je kreirala ovakva pravila i dozvolila da radnici kroz predstečajne ne dobiju zaostale plače.
I ona koja je dozvolila netransparentnost u ovršnom postupku, nejednakost, nejednaku razinu odgovornosti, gdje sustav ljude osudi na smrt izgladnjivanjem bez dokazane krivice. A dokazana krivica je temeljni element na lemu počiva pravednost nekog sustava

Related Posts

Leave a reply