Blokada i očaj

“Meni je dozvoljeni minus postao nedozvoljeni kad sam ostao bez posla…sad je nekoliko puta veci zbog zateznih kamata…ne znam smiju li te kamate uooce ici ukoliko sam bez posla. Dug prodan Hanzekovicu i pertnerima…”

“Molila bi vas jednu informaciju ako je moguce. Podigla sam kredit u jednoj banci prije jedno 7 god. Prvu godinu sam ga uredno otplacivala a onda sam ostala bez posla i rate su se gomilale. Kad sam se ponovno zaposlila ( na zamjenu) pocela sam placat duple rate. I tada sam dosla na to da sam uspjela otplatiti dug i da nastavim placat rate ali mi je istekao ugovor na poslu i ponovno sam ostala bez posla. Narednu godinu sam malo placala malo ne. I sad sam se prije godinu i pol ponovno zaposlila opet na ugovor i ta banka mi je cijelokupni kredit poslala na naplatu. Znaci kao da ga nisam ni kune otplatila a bila sam pri kraju. Tako da ja vec drugi put placam isti kredit. Dali je to po zakonu moguce jer ja kad sam se informirala u banci rekli su mi da je sve po zakonu i da su mi cjelokupni kredit i masne kamate priredili zbog neredovitog placanja? Unaprijed hvala na odgovoru”

“evo ja nisam upao u otpis duga blokirani smo i ja i zena vec 5god ovrhe me koce vec godinana imam dvoje make djece te zivim u baranji gdje nema posla,od grada sam udaljen 30tak kilometara,zivim od socijalne pomoci 1600kn plus 600kn djecijeg doplatka,takodjer zivim u kuci kojoj prijeti raspadanje jer nemam novca da je uredim da bi bila pogodna za zivot ovrhe me koce na taj nacin ukoliko odem raditi u grad te dam 1000 kn za gorivo te 1/3 place ostane mi 500kn za zivot jos bi islo nekako da si mogu priustit auto,ne bjezim od toga da smo si sami krivi za dugove,danas sam bio u fini i sa odvjetmickim troskovima i kamatama kod teleoperatera imam 13000kn duga te 1200kn hypo banka s kamatame te ne spadam u kategoriju kojima ce se oprostiti dug,na zalost nisam spreman stati pred kamere zbog ruzne sredine gdje svako zeli zlo jedan drugome. da sam bio te srece da mi oproste dug zivot bi mi se promjenio na dobro te bih mogao bezbrizno ici raditi al eto nije tako. nije uredu nekolicini oprostiti a drugina ne,zivot ide dalje a rijesenja nema,ukoliko treba izaci na ulice ja sam za i svaka podrska vama i sve najbolje”

“Poštovanii,, evo ja sam isto od jednih čiji dug je prodan CEI agenciji.”

“Pozz. Evo ovako. Pod ovrhama sam vec vise od 3 godine. T-mobile sam isplatio s ogromnim kamatama.zanima me dali je moguce dokazat da su me previse ovrsili i dali je moguce dio novca vratit ?hvala”

Hoćete li reagirati na odluku Vlade RH da se samo umirovljenicima božićnice isplate na zaštićene račune? Što je sa malobrojnim radnicima koji će možda dobiti božićnicu, a otići će u vjetar?

Related Posts

Leave a reply