Biskup Gorski primio predstavnike Udruge Blokirani

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski primio je u utorak 19. svibnja 2015. godine u Nadbiskupskom dvoru predstavnike Udruge Blokirani.

U ime Udruge Blokirani, sastanku su nazočili Miriam Kervatin, predsjednica, Mario Strinavić, glavni tajnik, Antun Rupa, koordinator blokiranih za Zagrebačku županiju i grad Zagreb te Zorica Gregurić, predstavnica branitelja iz Savske 66 – 100% za Hrvatsku.

U razgovoru su izvijestili biskupa Gorskog o problemima s kojima se suočava 322.500 blokiranih građana Republike Hrvatske te oko milijun onih koji su pogođeni Ovršnim zakonom i dovedeni u stanje stalnog siromaštva.

Zamolili su biskupa Gorskog za podršku institucija Crkve u suočavanju s problemima i u njihovim naporima u traženju pravednih rješenja. Naglasili su da ljudi pogođeni ovrhama i blokadama ne traže privilegije, nego pravo na dostojanstven život, socijalnu i društvenu odgovornost, a na poseban način pravo na zaštitu sa strane institucija Republike Hrvatske.

Biskup Gorski je istaknuo da institucije Crkve imaju uvid u poteškoće blokiranih i pogođenih Ovršnim zakonom te da ih Crkva razumije i nastoji pomoći konkretno kroz djelovanje institucije Caritasa, ali i javnim upozorenjima na neodrživost trenutačnog stanja u Hrvatskoj obilježenog mnogim nepravdama i neodgovornošću odgovornih.

Izrazio je podršku djelovanju Udruge Blokirani u njihovom traženju pravednih rješenja naglasivši da dostojanstvo ljudske osobe nema cijenu te ne smije biti predmetom trgovanja interesima, a još manje žrtva želja pojedinaca i interesnih grupa za brzim i nepravednim bogaćenjem.

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/biskup-gorski-primio-predstavnike-udruge-blokirani

Related Posts

1 comment

Pitajte me poštovana gospođo za našu Biskupiju i karitas, javno ću reći.ima porilično toga, kamera će snimiti, ne krijem lice ni savjest,ni moral,NIKOG VIŠE,nakon istinske današnje pomoći i akcije. Hvala Bogu a ne nima da sam to i ja ČINILA.

Leave a reply