BESPLATNA PRAVNA POMOĆ

Povelja zaštite ljudskih prava ( EU) predviđa Vaše pravo na pravnu zaštitu i pomoć, u slučajevima kada nemate sredstava za plaćanje takve pomoći (članak 47. Povelje).

U tom smislu, možemo Vas uputiti na institut besplatne pravne pomoću u Hrvatskoj. Tu postoji nekoliko mogućnosti.

Možete se obratiti Ministarstvu pravosuđa Hrvatske sa zahtjevom za odobravanje besplatne pravne pomoći.

Svi detalji, ovisno o okolnostima Vašeg predmeta dostupni su na:
https://pravosudje.gov.hr/besplatna-pravna-pomoc-6184/6184

Related Posts

4 comments

Poštovani,

molim vas za pomoć. Ovršena sam od strane FINE , te mi se sa plaće skida obustava na plaću. ono što mene zanima je da li prehrana koja je u stavci “Vrste i iznosi ne oporezivih naknada” zajedno sa troškovima za prijevoz” ulazi isto u iznos za ovrhu ili je oslobođena od ovrhe?

Drugo pitanje, ovaj mjesec (jednom godišnje) dobivamo isplatu bonusa, nagrada radniku.

U mom slučaju je 2700 kn brutto . Zar nije neoporeziv bonus po novom zakonu? Takodjer taj iznos je automatski cijeli ovršen , odnosno cijeli iznos je prebačen na blokirani račun, FINI. Da li je to ispravno?

Moja netto plaća je 3800,00 kn.

Unaprijed hvala.

lp,

Staroveški

Postovani, zanima me da li je banka mogla otkazati i prodati kredit eos matrixu 8.04.2020 radi novonastale situacije korona virusa…hvala..lp

Banka je mogla sukladno čl.127.ZOO-a zajedno sa Vama tripartitnim sporazumom prenijeti Vaš ugovor na treću osobu ili zajednički nominirati novog vjerovnika.

Poštovani,
,
Imam jedan upit. Ne znam da li sam se obratila na pravu adresu. Ali evo ga.
Nisam sigurna ali moguće je da će mi se ovršiti tekući račun sad zašto i od koga nije niti toliko bitno. Uglavnom zbog promjene moje financijske situacije. Kao što to inače biva.
Ja sam zaposlena i redovito primam plaću. Tako da nije neki problem otvoriti zaštićeni račun i to mi je jasno. Samo me zanima u kojem slučaju bi ta ovrha mogla zahvatili i nekretninu koju posjedujem. To je jedina nekretnina koja je u mojem posjedu i u njoj živim. Koliko sam shvatila po dopuni ovršnog zakona iz 2019.takvu nekretninu nije moguće ovršiti zbog ostvarenja novčanih tražbina. I također imaju tekući račun s kojeg se mogu najnormalnije naplatiti. Trajat će godinu dvije ali tako je kako je.
Nisam potpisala ništa kao izjavu kod javnog bilježnika da dopuštam založno pravo na nekretnini ili bilo što slično. Dug je manji od 20 000 kn.
Samo me zanima da li sam ja to točno shvatila i eto to je to.
Nadam se da sam upit poslala na pravu adresu i nadam se brzom odgovoru na moje malo podugo pitanje.
Lp.
Andreja.

Leave a reply