Banke i ovršna industrija ne posustaje od sustavnih pljački

Zovem se BRANKICA ZAGORAC i molim da me kontaktira novinar. Moj broj mobitela , 044/882-253

Kako sam već 5 godina sama i puna sam optimizma i volje za zivotgom, ponekad i posustajem ostajem bez snage i osjećam se bespomoćno. Ostala sam sama s dvoje djec,e prije 5 godina i tada sam jedino sto sam mogla to je sakupiti snage neposustati. Zivim u Glini gdje sam se doselila 1995 godine sa svojim pokojnim suprugom Miljenkom Zagorac. Oba dvoje smo bili branitelji. On sa svojih 19 godina, a ja sa svojih 2o godina.

No dobro, kako smo se u Glini počeli zivjeti moj pok. suprug je kredit digao 2007. godine u OTP banci 15.000,00 EUR, koji je mjesečno otplaćivao sve do dana 10. travnja 2010. Godine kad je smrtno nastradao .

Dana 20. travnja otišla sam u OTP banku da bih vidjela cijelu situaciju oko plačanja kredita. Naime, kako moj pok. suprug nije imao jamce, već policu zivotnog osiguranja sklopljenu u Kvarner Viena Insurance Grop s kojom je u trenutku podizanja kredita banka OTP poslovala, što znači nije mogao birati koju policu životnog osuiguranja će sklopiti, već jedna jedina koja mu je bila nametnuta.

Moj suprug je stavio mene kao korisnicu police zivotnog osiguranja u slučaju njegove smerti pa sam tako sam ja i mogla ispuniti prijavu smrtnog slučaja. Prijava je zaprimljena dana 20. travnja 2010. Godine i proslijeđena Kvarner osiguranju.

Preostali dug po kreditu je bio na taj dan 12.435,31 EUR-a. Dana 11.05.310. godine dolazi dopis koji je odnio dio mene te dugi niz zadao problema.

D

opis Poštovani, izražavamo vam iskrenu sućut povodom tragičnog događaja, te po čl. 24/4/5 isti isključuje obvezu osiguravajućeg društva u slučajevima stradavanja od bombe.

No dobro, potom odmah odlazim u OTP banku i trazim pomoć, molim ih da se nekako nagode sa Kvarnerom, da sam sada zarađujem za zivot te da i ja imam kredit u CHF i da sto mi je činiti dalje.

Uslijedile su opomene OTP banke koje su se uredno meni naplačivale, mjesečno po dvije do tri, a ja sam za to vrijeme podnijela tužbu na Općinski sud u Glini- te sam uzela odvjetnika jer sama to nisam znala.

U međuvremenu sam poslala nekoliko dopisa Predsjedinu uprave u OTP banci Damiru Odak, Odjelu poštivanja zakonitosti u OTP banci Dijani Glavan, Tajniku Etičkog kodeksa n/r Aleksi Nikolić, te predsjedniku uprave u OTP banci Balazs Bekeffy. Da li su moji dipisi bili dobro imenovani I da li ih je netko pročitao ja nikada to nisam saznala.

U dopisu sam napisala moja primanja koja su tada bila 3.200,00 kuna te da mi je ista opterećena kreditom u iznosu od 1.350,00 kuna, da smo obiteljsku kuću koja je u ratu srušena zamjenili za kuću u Glini, te za istu dobili nadoplate u iznosu od 89.000,00 kuna. Da skolujem svoju djecu od novaca kuju “Vivera” d.o.o., velikodušno kao djeci svog zaoslenika uplaćuju humanitarnu stipendiju. Da ne bježim od svojih obveza, da cu im vratiti sve do kune ali da molim OTP banku za poček, da mi ne sašalju opomene koje naplaćuju da mi se ne nizaju toliki troškovi I zatezne kamate, naravno isto mi nije odobreno.

U međuvremnu su kući se nizale opomene te u svakoj je stajao trošak iste.
Dana 15. veljače sam dobila presudu Općinskog suda u Glini, gdje se nalaže tuženiku Kvarner Vinna Group d.d. da isplati iznos od 10.000,00 EUR-a. U zakonskom roku Kvarner je uložio Žalbu, naravno osporavajući i dalje isplatu.

Nakon par mjeseci točnije 13.05.2011. godine od odvjetnika koji zastupa OTP banku zaprimila sam opomenu – da me malo zastraše da sam po kreditu dužna 95.122,91 kn, kao i trošak sastavljanja opomene u iznosu 100,00 kuna plus PDV. Nazvala sam ponovno OTP u Zadru te zamolila da nemam izlaza te da plačam svoj kredit koji je također kod njih, da ne mogu plačati da mi od početka nisu htjeli pomoći, dogovrila sam se s njima da im mjesećno plačam iznos od 1.000,00 na ime Miljenka Zagorac pok. supruga. Međutim I dalje su mi stizale opomene I zatezne kamate.

Dana 04.04.2014. godine dobila sam presudu sa Županijskog suda u Sisku, kojom se odbija žalba tuženika Kvarner d.d., te se nalaže tuženiku da isplati 10.000 EUR za zakonskim zateznim kamatama u roku od 15 dana.

Zatražila sam u svibnj 2014 dopisom da vidim promet po računu, što I koliko sam ja to plaćala, koliko mi je opomena naplaćeno, a koliko zateznih kamata, iz kojeg se samo vidi uplate kredita, bez ikakvih troskova opomena.
Za sve pohvale Kvarner prije isteka svog roka iplacuje navedeni iznos OTP banci.
Ali OTP banci sjeda 106.000,00 tisuća kuna, a ja jos ostajem dužna 9 tisuća kuna. Pohitala sam u OPT poslovnicu Glina, gdje mi je rećeno da ih zamolim s obzirom da je odmah uplačeno toliko novaca da mi navedeni iznos otpisu. Prosli mjesec 12.2014 poslala sam dopis u OTP Zadar, da ja imam kredit u CHF, da sam posljednji atom svoje snage dala da rjesim navedeni dug, te da ih preklinjem i zamoljavam da mi se otpiše navedeno dugovanje, ali naravno OTP banka nema milosti, vjerojatno kao ni jedna druga, banke ne moraju biti socijalne ustanove. DOPIS DO DANAS NISAM ZAPRIMILA I nitko mi nije htio udovoljiti, jedino što im zelim porućiti derite, derite me do kraja, još malo imam snage, a dalje vise ne mogu.

Leave a reply