330 000 RAZLOGA ZAŠTO GLAS ZA BLOKIRANE

330 000 RAZLOGA ZAŠTO GLAS ZA BLOKIRANI – DEBLOKIRAJMO HRVATSKU,

______________________________________
RAZLOG br. 1

Unatoč jasnoj ODREDBI EUROPSKE KONVENCIJE O LJUDSKIM PRAVIMA , čl. 6 kojim je predviđeno da se :
„ Presudom po nadležnom sudu u dvostupanjskom postupku utvrđuje ev. krivnja ( dug ) građanina i izriče kazna!“
u Hrvatskoj je blokirano 330 000 obitelj, bez prava da se brane pred sudom i bez prava da dokazu da ev.nisu krivi, da iznos za koji ih se tereti nije točan iznos …!

Time OVRŠNA MAFIJA krši USTAV RH , čl. 20 kojim je javni bilježnik, odvjetnik, ovrhovoditelj … SAM ODGOVORAN …za povredu ljudskih prava i USTAVA RH , i ne može se pravdati ničjim nalogom!

Vidi također čl.141 Ustav RH!

RAZLOG br. 2

BEZ DEBLOKIRANJA BLOKIRANIH NEMA POVEĆANJA RASTA BDP-a

U svim zemljanja Eurozone ne raste BDP više od 2% godišnje unatoč upumpavanju EUR-a, i unatoč činjenici da NEMAJU 1/4 radno aktivnog stanovništva pod ovrhom i blokadom.

Gdje bismo mi trebali biti kada se odblokiraju BLOKIRANI MALI PODUZETNICI !
Raj na Zemlji.

Skrivaju vam da uskoro vlast neće imati za mirovine, plaće policajcima, liječnicima, javnim sluzbenicima ukoliko ne deblokiraju Hrvatsku i ne potaknu potrošnju.

Jedini TKO će imati novaca biti će odvjetnički uredi koji štancaju ovrsn naloge, sve ostalo će biti gladno kruha i živjeti će NA ULICAMA, kao u favelama Ria.

Politička korupcija nas je unistila, političari su dozvolili OVRSNOJ MAFIJI da u samo 5 godina, u državi koja ima samo 4 milijuna i 200 000 stanovnika provede čak 7 milijuna ovrha x 3 bankovna računa, što iznosi oko 21 milijun blokada!!!
Ni Sjeverna Koreja danas ni Don Corleone jučer to se nije dosjetio napraviti građanima. A Ustavni sud šuti!
Politika je prodala milijun građana Hrvatske mafiji!

Na najmanjoj ovrhi od cca 200 kn nedokazanog duga Ovrsna mafija uzme, koliko god želi, cca 1100 kn u dzep pa Vi računajte koliko su Kraljevi Ovrha zaradili i otkud 15 milijuna kn da cash-om izvuku B. iz zatvora.

RAZLOG BR. 3

USTAV RH čl. 51 nalaže da :”Doprinosimo prema MOGUĆNOSTI!” , a te mogućnosti određuje Sabor točnije stranka na vlasti.

Što znači da bi sve BLOKIRANE OBRTNIKE I POLJOPRIVREDNIKE koji nemaju MOGUĆNOSTI za plaćanje TREBALO ODMAH DEBLOKIRATI!

Isto tako i nezaposlene, studente, ljude sa ndovoljnim primanjima, umirovljenike, bolesne ljude, trudnice svih koji NEMAJU MOGUCNOST JER OSTALI BEZ POSLA, SMANJENA PRIMANJA…

 

USTAV RH. ČLAN 51…….…… SVATKO JE DUŽAN DOPRINOSITI ZA OPĆE ZAJEDNIČKE POTREBE PREMA MOGUĆNOSTI…. Problem leži u tome TKO ODREĐUJE KOLIKE SU TE MOGUĆNOSTI ??

Drugim riječima , argumentum a contrario , svatko tko nije u mogućnosti ne može plaćati porez a niti nikakva davanja ni državi ni njezinim institucijama, jer PRAVNICI KAŽU DA NEMOGUĆE NE OBVEZUJE…

Dakle država koja od osnivanja traži od građanina i poslovnih subjekata više nego što oni mogu proizvesti traži ustvari NEMOGUĆE, a što se protivi narečenoj odredbi Ustava RH

U interesu je i države da smanji svoje poreze,prireze te da odnosnim Zakonima stvori uvjete i omogući proizvodnju viška vrijednosti, kako bi od tog viška vrijednosti mogle živjeti sve djelatnosti društva.

To je i smisao u zaključcima Kapitala da, ..proizvođač stvarajući novu vrijednost i višak vrijednosti ODVAJA za opće potrebe , trgovca i bankara…“.

Dakle NIJE samo BLOKIRANI kriv što je dospio u tu situaciju,
već je za to velikim djelom SUODGOVORNA država koja je svojim djelovanjem propustila stvoriti uvjete za stvaranje VIŠKA VRIJEDNOSTI isto kao što je kriv i vjerovnik za svoj dio poslovnog rizika.

Upravo iz ovih razloga treba HITNO donijeti regulativu da se odblokiraju građani ( moratorijima, reprogramiranjem, dovesti kapital mimo naših banaka…).. i prežive te počnu obnovljeni ciklus stvaranja viška vrijednosti i počinju doprinositi za opće potrebe –državu.
(Treba bankama i trgovcima dati po prstima, a država se treba posuti pepelom , jer trebaju svi shvatiti da je primaran proizvođač, a da su svi ostali za njim u hranidbenom lancu..

( Ako ne bude dovoljno plave ribe uginuti će i kitovi..)

Komentar:

Obama je odmah po nastupu krize zatražio od Kongresa zaduživanje do 17.000 milijardi USD, i vidi čuda, stabilizirao USDollar, unatoč inflatornim mjerama.Jasno jer je potaknuo proizvodnju i spasio dužnike.

No njegov ili njihov je problem što nije oporezovanjem“ izvoza“ novca preko Wall street-a uspio zaustaviti odljev takvog kapitala u zemlje gdje će milijarderi dobiti veći profit nego li u zemlji. Dakle zadužena je zemlja, prosječan građanin nije imao koristi, ali su milijarderi dobro prošli. Zato i sami Amerikanci tvrde da prosječan stanovnik ima kupovnu moć kao u vrijeme 80tih godina prošlog stoljeća.Hajdmo se tješiti da je unatoč velikoj eksploataciji, u zemljama trećeg svijeta pokrenuta proizvodnja i standard. Hajdmo vjerovati da će povoljniji učinak proizvesti Centralna emisiona banka Eura, sa mjesečnim doziranjem „upumpavanja“ od 50 milijardi Eura,pa će se taj kapital S P O R I J E preliti drugdje u svijet.

Svi znamo da je novac relativna vrijednost, danas ima ovoliku sutra onoliku kupovnu moć.

RAZLOG BR4

Neustavno jest i nije u skladu sa EU pravnom praksom
omogućiti Zakonom o obveznim odnosima RH ( u kontekstu ovršnog postupka) da ovršno rješenje ne zastarijeva ——- nikad ako – uzmemo u obzir činjenice da:

a) ovršna rješenja nisu usvojena u parničnom postupku;
-ovršenik nema pravo na žalbu odn. žalba ne odgađa izvršenje,
-ovrha se provodi čak i kada ovršenik nije primio pisanu obavijest o ovrsi,
– ovrhom na rok od ZAUVIJEK godina , dug radi legalnog kamatarenja i kumulacije troškova postaje nenaplativ pa je i od relativno malog iznosa duga u međuvremenu postao dug koji je nemoguće naplatiti kako od dužnika, a tako i od nasljednika koji ostaju dužni čak i kad im se sva imovina oduzme.

Najvažnije držim istaknuti da sud odn. sudac nema mogućnost procjene da li je riječ o tajkunu koji je bogatstvo preselio na Kajmanska off shore otočja pa doma glumi sirotinju ili o umirovljeniku koji je pred 8 godina preskočio platiti slivne vode ili HTV pretplatu i nema ni za kruh.

b) neustavnim smatramo također da – bilo tko u funkciji ovrhovoditelja – od odvjetničkih ureda, javno bilježničkih ureda ili pojedinac, pošalje ovršni prijedlog na sud I ovrha se automatski provodi jer sud nema ingerencije nad parnicom ( ovrha nije parnični postupak)

c) obzirom da pravo žalbe ne utječe na ovršni postupak
( ovrha je izvanparnični postupak) i time je ovrha kao izvrsni nalog postala nova vlast u državi!

d) ovrha se provodi čak i ako ovršenik nije upoznat sa ovršnim rješenjem!

Kada tako pogledamo na spornu odredbu ZOO uviđamo njezinu opasnost po trajnu opstojnost države.

Jer neustavno jest omogućiti da se kroz korištenje čl. 233 (1) ZOO u ovršnim postupcima
čak 330 000 stanovnika Hrvatske, plus članovi njihovih obitelji, bude olako uvedeno u dužničko ropstvo na rok od zauvijek ( SDP je u rujenu, 2014. ukinuo zastaru) čime Hrvatska prelako prelazi preko ustavnih načela o „socijalnoj državi“ i „svi su pred zakonom jednaki“i „sloboda, privatnost vlasništva, jednakost“, „pravo na žalbu“, dostojanstvo svih itd ….


Za mnoge od blokiranih rok od zauvijek je doživotan rok ropstva
.

Dug raste i prelazi na nasljednike metodom apsolutnog rasta uvećan za sudske troškove i troškove legalnog kamatarenja čime se sustavno osiromašuje i zauvijek financijski uništava najvažniji Hrvatske države ( njezin vitalni dio) – stanovništvo,a omogućava užem sloju monopolističko( odvjetničko-javno bilježnički) i lako bogaćenje na račun većine siromašnih, dužnih i neobrazovanih.

Ovršni zakoni su komplicirani zakoni i nemoguće je očekivati da će se „običan“ građanin snaći u šumi propisa bez stručne pomoći kvalitetnog odvjetnika. No, kad jednom takvom građaninu blokirate sva sredstva, on više nema čime platiti odvjetnika i ovrha sustiže ovrhu,a sud ih blagoslovi pečatom i time otvara pakao za dužnike.

Utemeljenost „doživotnog pakla“ nalazimo u činjenici da su ovršenici proglašeni doživotnim robljem koje nitko ne može osloboditi osim Ustavni sud, a Ustavni sud RH šuti.

Ukoliko kod vas, časni Sude, postignemo razumijevanje da je Ustav sredstvo zaštite siromašnih, nezaštićenih i nemoćnih protiv bogatih, nemilosrdnih i moćnih onda je „paket“ hrvatskih ovršnih zakona savršena prilika da Ustavni sud potvrdi svoj osnovni zadatak.

Naime, živimo u zemlji koja ima problema s brojnim rupama u zakonu, kompleksnim stanjem u pravosuđu,visokom razinom korupcije u javnom sektoru … ( i ne samo to )
pa je ponuditi zakonsku mogućnost ( svakom) ovrhovoditelju da može
( zauvijek) ovršnim rješenjem
blokirati sve bankovne račune i svu imovinu ( svakom) ovršeniku na rok od zauvijek
( jer svakom izmjenom ovršnog rješenja ovrhovoditelju se taj rok produžuje do u zauvijek ),a bez da se „osumnjičeniku“ –ovršeniku – ponudila mogućnost žalbe, parnice na sudu, ;
bez da se ovršeniku ponudila mogućnost da uopće primi pisanu obavijest o ovrsi jest vrlo opasno po opstojnost države, i smrtonosno po život 330 000 obitelji!

RAZLOG BR5

Zaštititi dužnike u ispunjavanju dugoročnih kreditinih ugovora

Valutna klauzula u ZOO-u.

Član 22. ZOO Rh trebalo je modificirati, izbaciti iz njega riječ “zlato”  i uz upotrebu KUNE ,unijeti SDR ili  XDR( special drawing rights) t.j. košaru valuta UN  ( USDollar, Euro, GBP, Jap YEN, Chinese JUAN) i zaštititi i vjerovnike i dužnike., u ispunjavanju dugoročnih ugovora  (stambenih, investicionih kredita itd..).
Obzirom da ih država i vjerovnik  nisu zaštitili dužnicima treba pomoć u vidu deblokade

Ne dopustiti da budućeg duznika  uvjerava profesionalac ( banka)
( odgovornost profesionalca je svakako veća od neprofesionalca..) da je bolje uzeti kredit u SWISS FRANCIMA!?

RAZLOG BR.6

Ovršni postupak, 330 000 obitelji je u Hrvatskoj dugoročno blokirano, MOŽE bez prava na žalbu KONFISCIRATI, odn. prodati na DRAŽBI IMOVINU SVIH 330 000 OBITELJI čak ako je dug, glavnica višestruko manja od vrijednosti nekrentnine, jedinog stana u kojem osumnjičeni za dug stanuje zajedno s maloljetnom djecom, stacima, bolesnim članovima obitelji!

EU presuda takav način suđenja zabranjuje! Hrvatska ga provodi.

Obzirom da je ovrsni izvrsni I ŽALBA NE ODGAĐA provedbu- JEDNOM – kad je dražba završena i novi je vlasnik , krivo osumnjičeni za dug nema prava povrata imovine!

Osim toga, dražba može biti provedena čak i za dug od 1000 kn. Ljudi ostaju bez krova nad glavom jer npr. nisu platili cjepivo za kucnog ljubimca!
Hrvatska se time iskazuje kao nehumana država koja za -izvrsno pravo – kao da inspiraciju nalazi u ranim radovima Eichmana.

Jer korupcija u pravosuđu jest činjenica novlast ne poduzima nista da to spriječi obzirom na umreženost javnih politika i sivih zona vlasti u Hrvatskoj.

Tako da ovršenik posve lišen jamstva da mu je PRAVDA zajamčena čak i ako jest kriv.

Još jednu je nakaradnost važno osvijestiti. Hrvatska naime nema regulirano tržište nekretnina i ne postoji jamstvo da je procjena realna, tako da dražba može biti namještena , dužnik deložiran, a dug i dalje ostaje!

RAZLOG BR.6
..je možda najjednostavniji za shvatiti. Podijelimo ga u dvije glavne skupine,

1. Čovjek ostane bez primanja ( nisu mu platili na vrijeme)
On je samozaposleni mali privatnik; sam se zaposlio i od njegove zarade živi njegova obitelji, supruga, djeca, baka i dida.
2.Par mjeseci nije zaradio dovoljno ni za račune.
3.Porezna ga blokira.
4. Banka ga blokira.
5.Struju mu blokiraju.
6.Telefon mu blokiraju.
Krenu kamate i troskovi ovrha
7.On trazi rješenja i zeli platiti ali rjesenja nema.

8.Posudi novac od prijatelja. Plati dug. Ali nema odblokade.
Terete ga za kamate, troskove, troskove odvjetnika, dug vrtoglavo raste, kamata na kamatu
9.Prijatelj trazi novac nazad.
1′.On nema.
11.Prijatelj ga prijavi za prevaru.
12.Ne pozovu ga na sud. Osuđen je prije nego je pozvan na sud.
13.Krece nova blokada.
14.Nema izlaza
15.Puca si u glavu.
16.Promasi i smjesten je u bolnicu.
Nema za zdravstveno. Na teret države koja ga blokirala.
17.Djeca su pod skrbi centra za socijalni rad. Ovrsila ih država. Jer majka nema za život. Djeca postanu dileri drogom. Mlada kćer maloljetna prostitutka.
18.Majka opljačka banku. Uhite je. Ne teret države.

P.S. Tako je Hrvatska osmislila krasan projekt Ovrsnih zakona.
A on je bio postolar, htio je raditi i plačati račune.
Što je krenulo po zlu?
Pročitajte ispočetka
Jel nekome pomoglo kad je legla prva blokada? Nije.A sasvim sigurno nije pomoglo više nikom. Krug pakla je zatvoren.
Razlog br. XY iz razloga ponavljam jer Karavane prolaze,a psi…
( Tekst iz 2015.)

“I odjednom se pojavi Predsjednica kojoj je stalo do siromašnih

Pojmovi kao logika i razum su izgubili svoju svrhu. Dosadašnji je socijaldemokratski režim, kroz blokade i legalizirano kamatarenje i otimanje pokretnina i nekretnina za ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti, stvorio novi logor u EU, u kojem je blokirao poljoprivrednike, obrtnike i obične ljude iz susjedstva osudio ih na (primjer) mirovinu od 756 kn od koje mu blokiraju jos jednu trećinu!

Stvorili su Nepoželjnu zemlju Hrvatsku, iz koje mladi ljudi bježe jer ovdje nemaju budućnost. Vlast koja sebe naziva demokratskom, ljude ponižava i iskorištava. Uništili su i blokirali tlo, rijeke i šume koju su nam naši stari ostavili. Odrasli ljudi umiru ranije nego u većini EU zemalja. Javne institucije prave se kako ništa ne vide. Ne vide kako je milijun ljudi blokirano već duže od godinu, dvije, tri, da je njihov ukupan iznos duga veći od ukupnog iznosa duga ekonomije, no da to nije zbog glavnice nego zbog kamatarenja.

I onda se odjednom pojavi Predsjednica koja u sedam dana od ustoličenja iskazuje da joj je do siromašnih stalo. Pojavi se Predsjednica koja je čovjek sa velikim prvim slovom. Pojavi se Predsjednica koja je iskreno zainteresirana da se spasi – ODMAH – sve što je Kukuriku Vlada uništila. Pojavi se Predsjednica koja ljudima želi zaštiti pravo na Dom, pravo na ljudsko lice javne administracije. Predsjednica koja upozorava vlast da su im rezultati loši, da uništavaju najslabije, zanemaruju zaštititi osnovno, pravo na miran san, pravo na život koji nije prepun straha od nove blokade, nove ovrhe, novih kamata, pravo da umirovljeni poljoprivrednik Nikola, nekad odlikovan kao najbolji, danas samo želi otići iz Hrvatske sa cijelom obitelji i kaže mi : ”Miriam, pomozi nam da odemo, sve su nam blokirali, a ja sam seljak, naučio raditi, da mi daju da zasijem, da mi daju da radim. Ja bih sve dugove vratio, ali ne daju mi, sve su mi blokirali; sve osim psa na lancu! Pomozi mi da odem i nađem posao vani, radio bih bilo što, kopao, radio u rudniku, daj nam pomozi da mi djeca ovdje ne umru od gladi! Pomozi nam da odemo iz Hrvatske pa taman tamo umro odmah!”

Ja ne želim da Nikola ode. Ja želim da ostane! Želim da ga odblokiraju! Želim da on radi na svojoj zemlji. Želim da mu odblokiraju račune i sredstva za rad. Želim da ga poštuju kako ga ja poštujem. I kako ga Predsjednca poštuje, kao Čovjeka, kao vrijednog čovjeka, kao čovjeka koji je pao kao žrtva lošeg Ovršnog zakona, on i nas 330 tisuća koji smo (zbog lihvarskih zakona) danas dužniji od hrvatske ekonomije!

Blokirani su danas društvena snaga. Unazad godinu dana od grupe očajnih ljudi spremnih da nas izbrišu, sažvaču i ispljunu institucije vlasti – mi smo uspjeli, uspjeli tako da nam je Predsjednica države danas saveznica! Jer ona zna, ona razumije da je predsjednica svih državljana i ona zna i ona razumije da moraš spašavati temelje države, a to su ljudi! Oni najslabiji, oni koji se ne mogu boriti protiv prefriganih odvjetničkih ovrhovoditeljskih, naplatnih agencija, protiv lihvara, protiv hladne administracije koja je nemoćna sve dok vlada drži loše zakone na stolu i njima uništava temelj hrvatske države- NAROD, svaki deseti radno aktivni stanovnik Hrvatske je BLOKIRAN temeljem volje Vlade Republike Hrvatske!

I to je činjenica!

Jednog dana, uskoro, predsjednica im svojim ljudskim i mudrim primjerom vladanja u prvih tjedana dana upravljanja državom Hrvatskom, ukazala da se financijsko nasilje nad Hrvatima ne smije tolerirati, da ljudima treba pomagati, da je njoj stalo do ljudi!
Danas je ideja o tome da Hrvatska može opet postati zemlja stabilna, sigurna, i sretna zemlja u kojoj cvate zajedništvo naroda i vlasti oko bitnih tema opet zaživjela, kroz lik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Usuđujem se reći da čak imamo mogućnost širiti tu ideju dalje i unijeti tako u europsku i svjetsku politiku novi element, ponosnu Hrvatsku, ponosan hrvatski narod.
Samosvjest nije oholost. Samosvijest da imamo sposobnu Predsjednicu nije oholost. Samosvijest da imamo lošu Vladu nije oholost!
Samosvijest da ovu Vladu treba čim prije maknuti sa vlasti nije oholost!

Naprotiv samosvjestan čovjek ili narod, u onom najboljem smislu sposoban je saslušati glasove drugih, prihvaćati ih kao ravnopravne, opraštati neprijateljima svojim i žaliti zbog svojih krivica. Pokušajmo, takvu samosvijest unijeti, kao ljudi, u našu državu.

Sve više ljudi shvaća da je buduća egzistencija svih nas, više nego ikad, u rukama onih koji su sposobni ne misliti samo na sebe. A to je predsjednica primjerom prema Blokiranima pokazala. Ona misli na svoje bližnje, bez iznimke, i krenula je od najslabilijih, od ljudi koji bi poput Vlaste mogli izgubiti dom, jedini krov nad glavom za dug koji zapravo ne postoji .

Budućnost Hrvatske je u danas u civilizaciji duha, odgovornosti i ljubavi. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je, do danas pokazala da to ima u sebi. Bit će ona velika državnica, ona to već jest!

Povijest blokiranih (330 tisuća ljudi u Hrvatskoj koji zajedno sa članovima obitelji čine jednu trećinu Hrvatske) prestala je teći protiv struje MIRA, LJUBAVI I SAVJESTI.

Autorica: Miriam Kervatin
___________________________