Riješite se blokade na novčanim sredstvima

PONUDA: RIJEŠITE SE BLOKADE BANKOVNIH RAČUNA po poreznom dugu, komunalijama, tel.računima,HRT pretplatu…
______________________________________________________

Predmetnim postupkom a koji ima osnov u Ovršnom zakonu dolazi se do rješavanja blokada i to na nacin da se isto rješava po zahtjevu ovršenika iako je obveza za isto bila stvar sudova.

ZAŠTO!
Deblokadu svih računa je moguće tražiti i to stoga jer ovrhe istekom zakonskog rokA, u kojem se vjerovnik nije mogao namiriti na blokiranim računima, morale su po Zakonu biti obustavljene.Suci su imali zakonsku mogućnost tražiti da se BLOKIRANI računi odblokiraju zbog nemogućnosti naplate ali to nisu radili( ustavna kriza )

VAŽNA NAPOMENA:
Objava se uglavnom odnosi na račune na kojima se ništa nije događalo. Primjerice, ako netko ima blokiran račun, a na njega ne sjeda nikakav novac, odnosno građanin nema primanja i tako mjesecima, godinama, tada se ovrha može smatrati nenaplativom.

Sud je trebao pozvati ovrhovoditelja da predloži drugi način naplate, a ako nije predložio, ovrhu obustaviti. Ako dužnik nije imao nikakvu imovinu pa se ovrha ne bi mogla nastaviti, i tada je sud morao ovrhu obustaviti.

Po starim ovršnim zakonima, ako je račun blokiran, a dug se namiruje prvom ovrhovoditelju, ostali su morali u rokovima predložiti novi predmet ili rok ovrhe. Na primjer, prvo se namiruje prva ovrha, a npr. banka ili teleoperater čekaju da na njih dođe red. Tada, nakon proteka roka za naplatu, ovi koji čekaju su, po nalogu suda, morali obustaviti zahtjeve za blokadu ili predložiti ovrhu nad nečim drugim. Ali većina to nikad nije napravila niti su sudovi zbog toga ovrhe obustavili pa je sada moguće za takve ovrhe proglasiti zastaru!

OPŠIRNIJE:

Primjer : Od 2005. do početka rujna ove godine Ovršni zakon se mijenjao, a time i rokovi u kojima se smatralo da je ovrha na novčanim sredstvima nenaplativa.

Za ovrhe pokrenute od 2005. do 2008. godine taj rok je bio šest mjeseci. Od 2008. do 2012. godine račun je mogao biti blokiran 12 mjeseci, nakon čega se morao odblokirati. Od početka 2012. do početka rujna ove godine rok je bio 3 mjeseca.

Kad bi suci provodili zakon RH onda bi većina od 320 000 blokiranih moralo biti odblokirano.

POVEZNICA SA DETALJNJIM OBRAZLOŽENJEM:
http://www.poslovni.hr/hrvatska/krece-masovna-deblokada-racuna-graana-i-obrtnika-282725
https://burza.com.hr/portal/kada-i-kako-nastupa-zastara-na-ovrhu/9665

Related Posts

27 comments

Tko jamci da nakon uplate ce posao biti odradjen i stojite li vi iza objave i izvrsenja

Da, mi jamčimo. Da se ev. nesto dogodi i Vi dokazete da niste dobili željenu uslugu, vratiti će Vam se novac.

Ja sam blokirana od banke i kartics Diners Amerocan Vip a neznam dali to ide u zastaru sa place i invalidske mueovine mi uzimaju novce i zanima me dali postoji za to zsstara unaored se zahvaljum na odgovoru

Ne može se odgovoriti bez uvida u dokumente, žalim

marijana valenta

Ja imam dug za vip..i voljela bi da mi se makne blokada sa racuna.Marijana

slijedite upute iz teksta

Što u slučaju da ovršenik / blokirani ima udio u nekretnini, te pokretninu? Imam ovrha iz 2006. nadalje, pa se malo već bojim da se netko na to ne napikne. Aktivnosti po računu nikakve… kad sam primala plaću, trećina je išla na uredno otplaćivan kredit, za ovrhe nije ostalo ništa. Sada primam naknadu s burze koju sam preusmjerila na otplatu rate kredita, dakle opet ništa prema ovrhama. Od ovog mjeseca nadalje više neću primati naknadu s burze, tako da će aktivnosti po tom računu opet biti 0. Molim vas savjet prije nego se upustim u prikupljanje novaca za dodatni navedeni trošak za odvjetničke usluge… Hvala najljepša!

slijedi odgovor -NAČELNE PRIRODE- jer jasno jest da se ne može dati precizan odgovor bez točnog uvida u Vaš očevidnik no ako – Vaše blokade ispunjavaju uvjete navedene u tekstu ( dakle ako ovrhovodielj u tom, navedenom roku, nije vec pokrenuo novu ovrhu ta blokada koja je stajala godinama na vašem računu i tamo sakupljala kamate se obustavlja-načelno )
od ppredmetea do predmeta jest problem duga.
sasvim je jedno ako je to dug prema npr. HRT-u ili poreznoj ( stariji od tot godina) ili ako je to dug prema banci, nenamjenski kredit, kartice itd..

ako nazovete predložene odvjetnike, ćut ćete od njih da oni na sebe preuzimaju daljnju komunikaciju sa vašim ovrhovoditeljima , ev. pregovore ukoliko se ovi ev. odluče na novi postupak ovrhe, dakle otvara vam se put izlaza iz apatije i pronalaženja novih načina borbe umjesto ove paralize i neimanja izlaza.

vi znate da se mi ,kao Udruga, aktivno već borimo pravnim sredstvima da se sve sporne postavke Ovršnog zakona izmjene i sasvim je sigurno da ćemo u tome uspjeti -to već znaju i zakonodavci – pa kako oni kupuju vrijeme, kupujte ga i Vi

dakle, cijenim Vaše pravo da postavljate prava pitanja. Vi najbolje znate-iz svih priloženih informacija- da li ima smisla da se upustite u ovaj proces.
Javljaju nam se ljudi sa svakavim problemima pa i problemom neotplate kredita i ovrhom na nekretnini, naravno da ne bi bilo realno očekivati da ć se takvim ljudima dug u cjelosti izbrisati i nekretnina prodati za realnu tržnu vrijednost i tako ih osloboditi duga ,čak i ako su socijalni slučajevi – ne, dok je zakon takav kakav jest… No, sve se mijenja pa će se promijeniti i ova loša politika legaliziranog kamattarenja i omogućavanja da uzak krug interesa zarađuje na račun većine ( svaki 4. radno aktivni stanovnik Hrvatske jest blokiran!!! )

Hvala Vam na načelnom odgovoru. Potražit ću savjet i rješenje kod predloženih odvjetnika, čim uspijem prikupiti traženi iznos… što bi opet moglo potrajati, jer sam nezaposlena, a kamate rastu. NEMAM ovrhe po karticama, poreznoj ili kreditima (za sada), ali imam ovrhe od Zagrebačkog parkinga, VIP-a i nekog komunalnog prekršaja (MUP), pa nigdje ne mogu pronaći da li “općenito na imovini ovršenika” zanči i to da mogu ovršiti nekretninu, a bez sudskog poziva i procesa?? hvala!

Svojevremeno je bivši ministar Linić predlagao da se prilikom otplate duga temeljem ovrhe prvo podmiruje glavni dug, a potom kamata (ada je obrnuto).Da li Udruga misli mijenjati taj zakonski dio budući navedeno nije regulirano Ovršnim zakonom nego Zakonom o obveznim odnosima (članak 172. ZOO), a takav način otplate bi značajno smanjio iznos duga?

Molim vas savjet. Račun mi je blokiran jer sam jamac za kredit.Nositelj kredita plaća rate, ali je prije par mjeseci preskočio ratu i dug je oko 3000 kn svaki mjesec. Meni je Fina po nalogu banke blokirala račun. Molim vas savjet, jer u principu nisam dužna, kredit se plaća, a mene blokirali. Hvala.

Riješite to u banci, zajedno sa dužnikom

Postovani,

Sto mse dogadja sa kredintom sposobnosti nakon sto su svi dugovi otplaceni?
Dali je teze dobiti stambeni kredit ili je sve izbrisano?

Koliko dugo se ostaje u crnoj knjizi i kako se briše?

Poštovani, imam duga po Dainers kartici i mobilnog uređaja..ovrha mi je sjela na obraćun plaće. No međutim zbog bolesti sam na bolovanju već tri i pol godine. Raćun mi je u banci u blokadi. Imam zaštićeni račun. Zanima me da li to ulazi u zastaru pošto mi nitko nije slao opomene po neplaćenim računima?

Po osnovi koju u pitanju navodite ( bolovanje, nezaprimanje opomena po računu) nisu osnov za zastaru.
Ovrsno rješenje ide u zastaru za 10 godina, a ponekad se i nastavlja

Ev. biste mogli tražiti od suda obustavu ovrhe na novčanim sredstvima ako na računu niste imali prometa

Poštovani,
zbog duga Diners-u, u blokadi sam vec 4 godine i 7 mjeseci. Svo to vrijeme službeno sam nezaposlen, nemam zasticenih racuna niti prometa po racunima. Molim vas da mi napisete kakve su mi opcije za rjesavanje gore navedene blokade? Hvala!

Poštovani,
u tekstu su već pobrojane opcije.

Problem jest što suci ne sude po Zakonima RH

Poštovani,

sadržaj vašeg bloga u kojem reklamirate određeni odvjetnički ured i nudite paušalnu naknadu za pružanje odvjetničkih usluga suprotno je važećim odredbama Kodeksa odvjetničke etike i predstavlja disciplinsku povredu. Zabranjeno je reklamirati pružanje odvjetničkih usluga. Molimo vas da uklonite navedeno jer će u protivnom isto biti proslijeđeno i prijavljeno Hrvatskoj odvjetničkoj komori.
S poštovanjem,

POŠTOVANI G. CINKER,
Monopol odvjetnika i njihove komore među glavnim je uzrocima gospodarske pljačke u Hrvatskoj.
Zastaru su sudovi trebali provoditi po Ovršnim zakonima ( vidi poveznicu) ali nisu.Vrlo je opasno kad Vlada tolerira nerad sudovaI tu bi Vi mogli svoju energiju cinkanja upotrijebiti za opće dobro -:)

Mislim da se ne bi trebali suviše zabrinjavati nad reklamom jadne udruge bez portfelja i malobrojnih odvjetničkih ureda koji ne žele biti strvinari

S poštovanjem

Srdačan pozdrav

Postovani,imala sam obrt koji nije dobro poslovao.vjerovnik mi je blokirao racun 2012 godine.Nakon sto sam zatvorila obrt pocela sam raditi u jednoj firmi i 1/3 PRIMANJA JE ISLA NA OTPLATU DUGA.MEDJUTIM NAKON NEKOG VREMENA ISLA SAM NA PORODILJNI S TRECIM DJETETOM(3godine) i novac od porodiljnog je isao na zasticeni racun.Sad sam na burzi rada i naravno cijela naknada za nezaposlene ide na zasticeni racun.Od pocetka mog porodiljnog proslo je 4 godine da li imam pravo na obustavu ovrhe ODNOSNO DEBLOKADU RACUNA.
HVALA

Situacija jest kompleksna.
Zastara po sluzbenoj duznosti ( po poreznoj i doprinosima) za ovrhe iz 2012. ne postoji u zakonodavnom okviru RH za taj period.
Nema ni mogucnosti zastare zato jer Vi tvrdite da je obrt zatvoren i Vi ne privređujete.

Zakonodavac je uveo neke promjene u zakon ( porezna ) vezano uz sluzbenu duznost koje su na snazi od tekuce godine.
Treba izvrsiti uvid u Vas predmet. Obratite se u Vasu Poreznu, samo pripazite da nepravovremenom radnjom ne prekinete zastarni rok. Savjetujte se s odvjetnikom, kojem dostavite svu dokumentaciju

2011godine dug mi je bio 87500,00 kuna a sada je narastao preko 200000,00,mozda cak ina 250000,00 kuna,znaci kamate. Znam da to ne mogu nikako otplatiti,da li postoji zastara jer ne zelim platiti skoro 200000,00 kuna koje nisam potrosio

U ovrsnom postupku RH je pojam – ZASTARE – gotovo pa eliminiran.

u mnogim tekstovima, objavljenim na ovim stranicama, smo sve lose karakteristike Ovrsnog elaborirali do u detalj-pozivam Vas da se informirate
lp

poštovani,

imam blokiran račun već dosta godina, oko 100 000 kuna imam duga, kredit, vip, t-com…, radim i imam zaštićen račun, cijelo vrijeme otplačujem dio duga, može li se na koji način tu odblokirati račun, i još jedno pitanje, ako otvorim opg, hoče li mi automatski i tamo biti blokiran račun?

hvala

Da, vlasniku OPG-a, kao fizičko lice ukoliko već blokiran, blokiraju se (sva) sredstva na žiro računu.

Zasad, voljom zakonodavca, nema načina deblokade računa (doživotno) obzirom da je dug sve veći

Leave a reply