Prijedlog Udruge Blokirani, o smanjenju zatezne kamate prezaduženih,u Saboru RH

NA PRIJEDLOG UDRUGE BLOKIRANI SMANJUJE SE ZATEZNA KAMATA U RH?!

Moguće je da će zakonodavac prihvatiti prijedlog Udruge Blokirani o potrebi Arbitraže države ( javne vlasti)  po pitanju zaštite prezaduženih kućanstava i privrede – te smanjiti ( korigirati ) zateznu kamatnu stopu.
Trebalo bi prihvatiti prijedlog Udruge jer unutar “50 nijansi razloga za enormnu krizu prezaduženosti u Hrvatskoj” zatezne kamate su važan faktor.

(…) zakonodavac traži od dužnika da plati ono što je nemoguće platiti ( ne zarađuje dovoljno da bi mogao plaćati ) – ukazuje Udruga Blokirani – i traži hitnu arbitražu države oko rješenja krize prezaduženih.

(…)  Igor Govorčin i Miriam Kervatin, ispred Udruge Blokirani, na dan 13.11. 2017. uputili su Prijedlog u Sabor RH, na znanje Predsjednici Republike Kolindi G. Kitarović i Premijera A. Plenkovića, da se zatezna kamata korigira ( smanji ) te tako zaustavi enormni rast duga prezaduženih kućanstava ( i privrede) Hrvatske.

Zakonska zatezna kamatna stopa kao naknada štete ne smije prijeći iznos prosječne profitne stope u zemlji (.. jednaka vrijednost činidbi..), jer vodi u blokadu/ bankrot /stečaj / prezaduženost, zaustavlja proizvodnju, poslovanje, ugrožava proizvodnu i uslužnu supstancu privređivanja.

Ne dopustiti da vjerovnik na ime zatezne stječe veći priliv /dobit, nego li iz posla prodaje usluga ili proizvodnje.

Guši se proizvodnja, rad, aktivnost stanovništva, raste prezaduženost, i posljedično koče investicije.

Pročitaj kompletan Prijedlog Udruge – ovdje –  Zatezne kamate i kriza prezaduzenih

IZ HRVATSKOG SABORA USLIJEDIO ODGOVOR

Prihvaća se prijedlog. Razmotriti će se prijedlog.

Na dan, 24.11.2017. Udruga Blokirani dobila je odgovor iz hrvatskog Sabora, ured Predsjednika Sabor-a,  kojim se potvrđuje primitak prijedloga te prijedlog prosljeđuje na znanje Odboru za financije i Proračun te Odboru za pravosuđe hrvatskog Sabora, na postupanje.

Vidi odgovor iz Sabora ovdje: odgovor sabor zatezne

 

copyright Udruga Blokirani

Poveznica :kompletan tekst kojim Udruga traži hitnu arbitražu države

Related Posts

Leave a reply