Prezentacija – problema blokiranih – za studente Zdravstvenog veleučilišta

KAKO JE NASTALA KRIZA BLOKIRANIH U HRVATSKOJ
( prezentacija)

Pročitaj više: Klikni na Prezentaciju  ZA zdravstveno veleučilište, Zagreb
Prezentacija napisana na upit  za potrebe studenata Zdravstvenog veleučilišta, Zagreb.

1/1 Upit( studentica Katarina S.)

Studentica sam Zdravstvenog veleučilišta te imam zadatak da prikažem kako žive blokirane obitelji. Dobila sam informaciju da se mogu obratiti Vašoj udruzi, točnije inicijatorici pokreta, Miriam Kervatin.

Bilo bi super kada biste mi ukratko objasnili kako je došlo do blokada, nešto o pravnom aspektu te naveli neke slučajeve, odnosno konkretne primjere kako su se neke obitelji našle u blokadi i kako danas žive.
Također, važno mi je da prikažem koji problemi se javljaju, ekonomski i zdravstveni. Osim toga, molim Vas da ukratko pojasnite mogućnost zaštićenog računa.


1/ 2 Odgovor
: ( Miriam Kervatin )

Svijet se sprema za novu ekonomsku kizu.
Dugovi poduzeća, kućanstava i država i dalje rastu alarmantnom brzinom.

Podatci međunarodnih institucija pokazuju da je opća zaduženost ( u svijetu) danas veća nego prije deset godina, kada se počela pomaljati jedna od najvećih financijskih i gospodarskih kriza u modernoj povijesti svijeta.

Ekonomisti ne sumnjaju da će doći do nove velike recesije. Pitaju se samo kada će ona izbiti.

Posljedice će po Hrvatsklu biti katastrofalne, jer Hrvatska vlast je umjesto da prezaduženom stanovništvu pomogne izaći iz krize „odlučila“ blokirati 330 000 već insolventnih kućanstava, ugasiti preko 150 000 poslovnih subjekata!

Za usporedbu, Hrvatska je natprosječno zadužena europska država, ukupni dugovi naše države, poduzeća i kućanstava iznose oko 240 posto BDP-a, prema podacima Eurostata, što naglašavaju vlastima skloni ekonomisti, relativno manje od SAD-a.
Točno.
No propuštaju naglasiti da nije visoka zaduženost u odnosu na BDP opasna ukoliko vam ekonomija stoji na zdravim temeljima!
Kod nas plaće stagniraju na razini iz 1979.
Problem nastaje kad probijete barijeru i više niste u stanju vraćati ni kamate,a kamoli glavnicu ( to se voljom države događa kod 330 000 hrvatskih kucanstava.) A uskoro sličan problem čeka i državu.

Nastavi čitati:ZA zdravstveno veleučilište, Zagreb

3/3 TABELA prikaz RASTA DUGA BLOKIRANIH KROZ GODINE

Related Posts

Leave a reply