Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani poručio Uredu Predsjednice

Poštovani g. Radeljić,

Nakon našeg zadnjeg sastanka donijeli smo zaključak da ćemo džentlmenski sačekati Vladu, odnosno ministarstvo pravosuđa, da predloži mjere za rješavanje problema blokiranih građana.
Taj džentlmenski sporazum je istrošen jer je Vlada predložila mjere za koje odgovorno tvrdimo da neće riješiti probleme nego će dodatno pogoršati situaciju.

Ovo što nam je Vlada ponudila kao rješenje gurajući u prisilni stečaj dužnike za dug od 20.000 kuna je iznimno opasan. Otimati nekome imovinu zbog duga od 20.000 kuna je krajnje bezobrazno pa čak i opasno, ovakve stvari u Americi se rješavaju nasiljem i molimo vas da ne amerikaniziramo suludim potezima vlade ionako tešku situaciju u Hrvatskoj.

Ono što bode u oči nakon našeg zadnjeg sastanka je činjenica da su u javnosti pojavila vijest da je predsjednica primila ministra Bošnjakovića i predala mu materijale koje smo Vam dostavili. Sedam dana nakon toga državni tajnik Josip Salapić kao voditelj radne skupine izjavljuje da te materijale nisu dobili pa se pitam tko vrši opstrukciju ili govori neistinu.

Konsternirani smo činjenicom da apsolutno nitko ne vidi da je Vlada odnosno ministarstvo pravosuđa pod utjecajem interesnih skupina pogotovo javnih bilježnika koji otvoreno nude software za provođenje ovršnih postupaka u zamjenu za ostanak u poslu. Da smo normalna zemlja istog momenta bi bili svi uhićeni i sprovedeni u Remetinac zbog nuđenja mita.

Pošto smo tražili od Predsjednice da sukladno Ustavu zatraži od premijera da sazove tematsku sjednicu vlade ostajemo i dalje pri tome no, s obzirom na situaciju u kojoj se svaki dan iz Hrvatske iseli 150-200 građana ovo je već tema i za VONS

U idućih 48 sati očekujemo da se očitujete o mjerama koje kanite poduzeti i predlažemo vam da održite hitan sastanak s pučkom pravobraniteljicom i pravobraniteljicom za djecu po pitanju stanja blokiranih građana.

Očekujemo od predsjednice da “lupi šakom ” od stol i preuzme odgovornost kad nam je već vlada beskorisna,korumpirana i antinarodna.

Kako smo vam u dostavljenim materijalima najavili Blokirani će krenuti na ulicu sa samo jednim zahtjevom, a to je rušenje vlade i u tom smislu već vršimo pregovore s partnerima.

Nadam se da ste svjesni da ni ured predsjednice neće biti pošteđen od verbalnih napada putem medija i nemojte tražiti krivicu u nama nego u Plenkoviću !

Pozdrav !
Mario Strinavić,
glavni tajnik Udruge Blokirani

26.03.2018.

Related Posts

Leave a reply