LJUDE TREBA ODBLOKIRATI ! -Nakon jučerašnjeg sastanka s čelništvom HDZ-a, na kojemu je dogovorena suradnja oko izrade novog Ovršnog zakona

blokirani i hdz‘Od lani, uoči izmjena Ovršnog zakona u rujnu, hodočastim i šaljem dopise svim parlamentarnim strankama’, kaže Kervatin. Odgovori su, zasad, stigli jedino od HDSSB-a i HDZ-a.

Očekuje li sad, nakon što je dogovorena suradnja s HDZ-om, pozive i drugih stranaka s obzirom na predstojeće izbore?

‘Znamo da su političari zainteresirani za probleme samo kad je kampanja, to je sasvim jasno, ali bio bi glup svatko tko bi odbijao razgovor na temu kad problem postoji. Sigurno nećemo odbiti nikoga tko je relevantan; naravno da se takvi razgovori ne odbijaju’, odgovorila je Kervatin.

Njezini dojmovi s jučerašnjeg sastanka prilično su jaki. Prepričava da su HDZ-ovci, predvođeni predsjednikom Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom Milijanom Brkićem, s punom pažnjom puna dva sata pratili njezinu prezentaciju s više od stotinu slajdova. Argumentirano im je, kaže, prikazala stanje stvari od početka krize do danas koristeći podatke Državnog zavoda za statistiku i Fine o rastu broja blokiranih i iznosa ukupnog duga.

‘Motrila sam im izraze lica i bila sprema odustati, stati onog trena kad primijetim dosadu. Međutim, brojke su toliko dojmljive, vjerujem da nikad nisu bili suočeni s tim na taj način. To nije bila prezentacija po principu ‘kukulele, otpišite dugove’, već smo kroz konkretne primjere pokazali kako su rezultati, godinu za godinom, demantirali najavu bivše premijerke Jadranke Kosor da će se s ondašnjim izmjenama Ovršnog zakona dugovi riješiti’, navodi Kervatin.

Razumije ona motive političkih stranaka. ‘Znaju da ne očekujemo od nekoga da će riješiti naše probleme samo zato što je sućutan. Oni pričaju o gospodarskom rastu – to nije nova tema. Pojasnili smo im da nema rasta i razvoja bez potrošnje, a kad te svaka šuša može blokirati, pa i nepravilno, i kad je svaki četvrti građanin ove zemlje praktički blokiran… našli smo se na tome da ljude treba odblokirati’, kaže Kervatin.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/388582/Razgovarali-bi-i-s-Milanovicem-ali-kooperativan-je-Karamarko.html

Related Posts

Leave a reply