JAVNO PRIOPĆENJE UDRUGE BLOKIRANI , 31.12.2014.

Poštovani građani Republike Hrvatske,

DOGODILA SE KATASTROFA.
dogodilo se ono što mjesecima najavljujemo.
Ukupni iznos duga građana, premašio je ukupni iznos duga hrvatske privrede i to je zadnji čavao u lijes hrvatske tržišne ekonomije.
Direktnu posljedicu za ovu katastrofu nosi vlast koja je držala Ovršni zakon RH na snazi ; ovršnim je zakonom naime, uz blokade građana, legalizirano i kamatarenje koje je za račun manjine upropastilo većinu.

Mi, smo kao udruga blokiranih građana odradili časno ulogu korektiva vlasti, izvršne,političke,sudske i mjesecima smo upozoravali da se ne smije dozvoliti da se ovo dogodi no …nisu nas slušali premda je bilo jasno što slijedi. Odgovornost je na vlastima!

Hrvatska tržišna ekonomija danas je i službeno mrtva.
Neka nam Bog pomogne ili barem neka Ustavni sud stavi Ovršni zakon ODMAH izvan snage!

udruga Blokirani
Miriam Kervatin, predsjednica udruge
31.12.2014.
_____________
Podaci FINE:
Fina: u blokadi 321 tisuća građana, duguju više od 30 milijardi kuna

(Hina) – Broj blokiranih građana i iznos njihova duga nastavlja rasti – krajem studenoga u blokadi je bilo 320.920 građana, a njihov je dug premašio 30 milijardi kuna te tako po prvi put premašio iznos dugovanja blokiranih poslovnih subjekata, pokazuju podaci koje je u srijedu objavila Financijska agencija (Fina).

Po podacima Fine, blokirani su građani krajem studenoga dugovali ukupno 30,14 milijardi kuna, dok su neizvršene osnove za plaćanja više od 52 tisuće poslovnih subjekata iznosile 29,86 milijardi kuna.

Statistika Fine pokazuje, naime, da je broj blokiranih poslovnih subjekata i iznos njihovih neizvršenih osnova za plaćanje u studenom pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, dok se kod blokada građana nastavlja trend rasta.

Na mjesečnoj razini, u usporedbi s listopadom ove godine broj blokiranih građana porastao je za 1.030 ili za 0,3 posto, a iznos njihova duga porastao za 600 milijuna kuna ili za 2,1 posto.

Na godišnjoj razini broj blokiranih građana veći je za 8,4 posto, odnosno krajem studenog ove godine zbog neizvršenih osnova za plaćanje u blokadi su bila 24.803 građana više nego krajem studenog prošle godine. Dug građana na godišnjoj je razini porastao za 30,8 posto ili za 7,1 milijardu kuna.